sunnuntai, 15 huhtikuu 2018 08:00

Tyttöjen European Cup valtaa Vierumäen

Kirjoittanut Toimitus
Vierumäellä pelataan N16 European Cup 16.-19.4.2018 Vierumäellä pelataan N16 European Cup 16.-19.4.2018

Tyttöjen kansainvälinen turnaus pelataan kymmenen joukkueen voimin Vierumäellä 16.-20.4. Kansainvälistä väriä Vierumäelle tuovat alle 16-vuotiaiden tyttöjen ryhmät Itävallasta, Japanista, Norjasta, Saksasta, Sveitsistä, Tshekeistä, Unkarista, ja Venäjältä. Suomi on turnauksessa mukana kahdella joukkueella, alle 16-vuotiaiden tyttöjen ryhmällä ja alle 18-vuotiaiden tyttöjen haastajaryhmällä.

-Tätä turnausta on odotettu. Olemme pitäneet neljä kartoitustapahtumaa kauden aikana, nyt vihdoin päästään testaamaan taidot ja näkemään ikäluokan kansainvälinen taso, 16-vuotiaiden tyttöjen ikäluokan vastuuvalmentajana toimiva Mira Kuisma kertoo.

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen joukkueen kotiseurojen lista on mittava. Joukkueesta viisi pelaajaa oli voittamassa ensimmäistä Suomen mestaruuspronssia Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa, Uplakersista tulee kaksi pelaajaa ja KJT:ta on edustanut kaksi pelaajaa. Yhteensä 22 pelaajan taustalla on 16 eri seuraa.

-Pienet seurat tekevät arvokasta tyttökiekkotyötä ja se näkyy tässä ikäluokassa. Tottakai vahvassa osassa on myös Kuortaneen valmennuskeskusjoukkueen työ. Meillä on mukana pelaajia, jotka ovat pelanneet jo tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja osalla on kokemusta myös naisten liigasta, Kuisma kertoo joukkueesta.

European Cup alkoi viime vuonna Euroopan maiden yhteistyönä, tavoitteena kehittää tyttö- ja naiskiekkoa sekä nostaa Euroopan maiden kilpailullista tasoa. Historiallisen ensimmäisen turnauksen järjestäjän toimi Unkari ja mukana oli kahdeksan maata. Japani halusi mukaan kehittämään omaa maajoukkuepolkuaan ja lopulta kymmenen joukkueen turnaus saatiin kasaan, kun mukaan hälytettiin alle 18-vuotiaiden haastajaryhmä.

Haastajaryhmän pelaajat tulevat kotimaan kahden pääsarjan joukkueista. Mukana on 8 pelaajaa liigajoukkueista, 13 pelaajaa Mestistä ja Mestis-karsintaa pelanneista joukkueista sekä yksi pelaaja, joka pelaaja harjoittelee Ruotsissa.

-Hienoa että alle 18-vuotiaiden päävalmentaja Jari Risku lähti turnaukseen mukaan omalla ryhmällään ja saamme turnauksen toteutettua alkuperäisen suunnitelman mukaan. Uskon, että Vierumäellä nähdään viikon aikana iloista ja taitavaa nuorten kiekkoa!, tyttökiekon kehittäjä Tuula Puputti kertoo.

Katso Suomen kokoonpanot ja seuraa turnauksen tapahtumia täältä.

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta