tiistai, 06 lokakuu 2020 12:24

Tässä on Dplayn ja TV5:n timanttinen jääkiekkotiimi – Timonen, Hagman, Osala, Grönman...

Kirjoittanut Toimitus
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Tässä on Dplayn ja TV5:n timanttinen jääkiekkotiimi – Timonen, Hagman, Osala, Grönman... Discovery

Jääkiekkokaudella 2020–2021 Discovery Finlandin jääkiekkotiimissä on kokemusta yli tuhannesta NHL-ottelusta, useista voitetuista arvokisamitaleista sekä olympiakisoista. Discovery Finlandin ja Suomen Jääkiekkoliiton välinen sopimus kestää aina vuoteen 2026 saakka.

Discovery Finland aloittaa Leijonien kotina, kun A-maajoukkuekausi 2020–2021 starttaa 5.–8.11. Helsingin Karjala-turnauksella, jonka ottelut esitetään suoratoistopalvelu Dplayssa ja TV5:lla.

Discovery Finland lähtee kauteen kovatasoisella ja kokeneella asiantuntijatiimillä. Dplayn ja tv-kanava TV5:n Leijonatiimin asiantuntijoita ovat Kimmo Timonen, Niklas Hagman, Oskar Osala, Tuomas Grönman, Tommi Niemelä ja Saara Niemi. Pelien selostuksesta vastaavat J-P Jalo, Sari Sirkkiä-Jarva sekä Juhavaltteri Salminen. Studioita isännöi Juhani Henriksson ja toimittajan tehtävissä nähdään Oona Tolppanen. Tiimiä saatetaan täydentää kauden aikana tapahtumakohtaisesti. Tarkemmat esittelytekstit tiimistä alempana.

– Discoveryn Leijonajoukkue on mielestäni erinomainen sekoitus kokemusta ja tuoreutta. Kaikilla asiantuntijoillamme on kiinnostavaa omakohtaista kerrottavaa siitä miltä tuntuu pelata Leijonissa tai toimia Leijonavalmentajana. Uskomme myös tv-puolella vahvaan joukkuepeliin, linjaa Discovery Finlandin urheilupäällikkö Antti Haajanen.

Tulevalla jääkiekkokaudella Dplay ja TV5 esittävät muun muassa kaikki miesten EHT-turnaukset, alle 20-vuotiaiden MM-kisat sekä naisten MM-turnauksen. Kauden aikana pelejä ja Leijonien otteita on tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin Suomen tv-historiassa.

– Koronavirustilanne voi toki vaikuttaa tapahtumien määrään, mutta suhtaudumme optimistisesti ainakin suurimpien tapahtumien toteutumiseen, urheilupäällikkö tähdentää.

Jos jääkiekkokausi etenee suunnitellusti, Leijonakiekkoa on tarjolla maksuttomasti vähintään yhtä paljon kuin aiempina kausina.

– TV5:n esittämien otteluiden lisäksi suoratoistopalvelumme Dplayn maltillisesti hinnoitellun Sport-paketin kautta saa nähtäväkseen kymmeniä otteluita enemmän mm. nuorten ja naisten maajoukkueturnauksista. Suunnitelmissamme on näyttää yli 100 ottelua. Erityisen iloinen olen siitä, että pystymme toteuttamaan monen kiekkofanin pitkäaikaisen unelman, eli esitämme kaikki 28 ottelua vuodenvaihteen huipputapahtumasta, 20-vuotiaiden MM-kisoista, Haajanen myhäilee.

Leijonien kausi käynnistyy Karjala-turnauksen avauspäivänä, torstaina 5.11. kello 18.30 alkavassa ottelussa, jossa vastaan luistelee Venäjän joukkue. Dplay ja TV5 näyttävät turnauksesta kaikki ottelut suorina lähetyksinä.

– Dplayssa avautuu jo ennen Karjala-turnausta Leijona-aitio, josta löytyy Leijonaotteluiden lisäksi kosolti kiehtovaa kiekkosisältöä maajoukkueiden ympäriltä, kuten henkilökuvia, pelaajien itse kuvaamaa materiaalia, otteluiden kohokohtia, Leijona-aiheisia vodcasteja sekä asiantuntija-analyysejä. Leijona-aitiossa viihtyy turnausten välilläkin, Haajanen kertoo.


Dplayn ja TV5:n jääkiekkotiimi

ASIANTUNTIJAT

Kimmo Timonen
Kimmo Timonen on Stanley Cup -voittaja ja nelinkertainen olympiamitalisti, joka on valittu ansioistaan kansainvälisen jääkiekkoliiton kunniagalleriaan, IIHF Hall of Fameen, keväällä 2020. Timonen esiintyi urallaan yli 1100:ssa NHL-ottelussa, viisissä olympialaisissa, seitsemissä MM-kisoissa sekä kolmissa nuorten MM-kisoissa.

Niklas Hagman
Niklas Hagman ratkaisi lonkkamaalillaan nuorten maailmanmestaruuden vuonna 1998. Kaksinkertainen olympiamitalisti pelasi kaikkiaan kymmenen kautta NHL:ssä ja valittiin kerran MM-kisojen parhaaksi hyökkääjäksi.

Oskar Osala
Oskar Osala on kaksinkertainen KHL:n mestari. Pohjois-Amerikassa AHL:n mestaruuden saavuttanut Osala teki hiljattain rohkean valinnan ja vaihtoi jääkiekkokaukalot golfviheriöihin. Virallista lopettamispäätöstä hyökkääjä ei vielä ole kuitenkaan tehnyt.

Tuomas Grönman
Tuomas Grönman on psykologi, urheilupsykologi ja entinen NHL-pelaaja, joka oli voittamassa olympiapronssia Naganossa vuonna 1998. Hänellä on myös vuosien kokemus tv-asiantuntijana, viimeksi TV5:llä Pyeongchangin olympialaisissa 2018.

Tommi Niemelä
Tommi Niemelä on Liigajoukkue Pelicansin päävalmentaja, joka on valmentanut viimeiset kaksi kautta Sveitsin pääsarjassa. Niemelä on muun muassa valmentanut Suomen alle 18-vuotiaat miehet maailmanmestaruuteen vuonna 2018.

Saara Niemi
Saara Niemi edusti peliurallaan Suomea kaksissa olympialaisissa ja viisissä MM-kisoissa, joissa saavutti yhden olympiapronssin ja kolme MM-pronssia. Niemi on Helsingin IFK:n naisten joukkueen päävalmentaja ja valmentanut urallaan myös Kiinassa.


SELOSTAJAT

Sari Sirkkiä-Jarva
Sari Sirkkiä-Jarva on yksi Suomen kokeneimmista jääkiekko- ja urheilutoimittajista, joka on työskennellyt toimittajana useissa jääkiekkotuotannoissa ja arvokisoissa Yleisradiolle alkaen 1994 Lillehammerin olympialaisista.

J-P Jalo
J-P eli Juha-Pekka Jalo on kaikille jääkiekkoa sekä jalkapalloa seuraaville tuttu ja pidetty ääni molempien lajien arvostetuimpien tapahtumien yhteydestä jo 90–luvulta lähtien. Alansa arvostetuimpiin ammattilaisiin kuuluva Jalo selosti jääkiekkoa TV5:llä ja Eurosportilla myös vuoden 2018 olympialaisissa.

Juhavaltteri Salminen
Juhavaltteri Salminen on nuoremman sukupolven johtavia jääkiekko- ja jalkapalloselostajia. Hän on urallaan selostanut muun muassa jääkiekon SM-liigaa ja jalkapallon Veikkausliigaa sekä arvokisoja.


STUDIOISÄNTÄ

Juhani Henriksson
Juhani Henriksson on Leijonakiekkoa seuranneille tuttu kasvo mm. TV5:n Olympiastudioista. Urheilun puolella erityisesti jääkiekkoon, yleisurheiluun ja hiihtolajeihin erikoistunut Henriksson on tv-alan rautainen ammattilainen, jota on kuultu viime vuosina etenkin Eurosportilla.


TOIMITTAJA

Oona Tolppanen
Oona Tolppanen on urheilujournalisti ja tinkimätön kilpaurheilija. Suositussa Urheilun äärellä -podcastissa huippu-urheilijoita haastatteleva Tolppanen on Suomen tunnetuimpia kuntovalmentajia ja pelaa rugbya maajoukkuetasolla.


Lähde: Tiedote

Olet nyt