perjantai, 02 lokakuu 2020 16:13

Uusi sivusto avaa Liigan ja SM-sarjan mittavaa tilastoarkistoa

Kirjoittanut Toimitus
YHTEISÖLLISYYS

Jääkiekkoliiton ja Liigan yhteisprojekti tarjoaa jääkiekon seuraajille entistä laajemman pääsyn ennätysten, tilastojen ja tulosten maailmaan. Suomi-kiekon ennätykset ja tilastot -sivuston ensimmäinen vaihe julkaistiin keskiviikkona 30. syyskuuta 2020.

Suomi-kiekon ennätykset ja tilastot -sivustolla avataan jääkiekkomme pääsarjan numeroita, joukkueiden ja pelaajien suorituksia ennätysten takana. Sivusto on beta-vaiheessa, ja kaikki korjaukset ja täydennykset ovat tervetulleita.

Sivuston toteuttamista on tukenut Jääkiekkosäätiö.

Tutustu: records.finhockey.fi

Tilastoilla ja ennätyksillä on tärkeä roolinsa urheilussa ja erityisesti jääkiekossa. Suomi-kiekon grand old man Aarne Honkavaara oli tienraivaaja, jonka asema tilastojen kokoajana, kehittäjänä ja julkaisijana on ollut korvaamaton. Jääkiekon varhaiset tilastot pohjautuvat Honkavaaran muistiinpanoihin ja kaudesta 1950-51 alkaen ylläpidettyihin ottelupöytäkirjojen tietoihin. Vuodesta 1961 lajin keskeisimmät tilastot on koottu Honkavaaran perustaman Jääkiekkokirjan sivuille.

Pääsarjatason tilastojen siirtämisessä tietokoneaikaan on usealla henkilöllä ollut merkittävä vaikutuksensa. Erkki Loikkanen, Tom Ratschunas ja Juhani Siren ovat olleet Suomi-kiekon tilastoinnin pioneereja, työtunteja säästämättä. Heidän panoksestaan tilastojen eteen jälkipolvet saavat nauttia.

Olet nyt