Ensivilkaisu: Kale-kirja from Leijonat on Vimeo.

keskiviikko, 02 syyskuu 2020 18:03

"Kale – Rautakansleri" – Kirja Kalervo Kummolasta julkistettiin

Kirjoittanut
KUNNIOITUS

– Ei elämäkerta, ei muistelmat, vaan muistelot, Kalervo Kummola määritti keskiviikkona Helsingissä järjestetyssä julkistustilaisuudessa.

Suomen Jääkiekkoliiton kunniapuheenjohtaja Kalervo Kummola ja kirjan toimittanut Jari Korkki rutistivat teoksensa kokoon vuodessa. Urakka käynnistyi Korkin viikottaisilla vierailuilla Tampereelle, jossa asioita käytiin kerrallaan läpi 3–4 tunnin ajan.

Toimitustyön loppuvaiheessa, koronaviruksen leviämisen käynnistyttyä, kaksikko hyödynsi Skypeä, jonka välityksellä tehtiin viimeiset haastattelut.

Kirjan lopusta löytyvä henkilöhakemisto on lievästi ilmaistuna vakuuttava. Hakemisto kertoo oleellisen paitsi Kale-kirjasta, myös Kummolasta – mestarillisena verkostoitujana tunnetun jääkiekkovaikuttajan elämäntarinaa höystävät lukemattomat mielenkiintoiset kohtaamiset eri elämänalojen edustajien kanssa.

Kirjan on kustantanut Otava ja siinä on 422 sivua.

Kirjan takakannessa kerrotaan seuraavaa:

"Rautakansleri Kalervo "Kale" Kummolan elämä on huikea tarina, joka alkaa Raision Kaanaan kylältä ja etenee Australiaan, Tampereelle ja kansainvälisille kiekkokentille. Suomalaisen jääkiekkoilun merkittävin päättäjä kertoo vihdoin avoimesti vaiheistaan. Juttuja riittää. Myös kymmenet vaikuttajat ja ystävät matkan varrelta kertovat muistojaan Kalesta. Kirja valottaa Kalen momnia puolia. Hän on jyrähtelevä, skarppi ja nopea, mutta myös herkkä ja huumorintajuinen.
Jääkiekkovaikuttajana Kummola on pelannut pitkään kansainvälisessä ykkösketjussa. Hän on jättänyt puumerkkinsä myös politiikkaan, televisio- ja viihdebisnekseen sekä Tampereen kehitykseen. On tilinpäätöksen aika."


Artikkelin yläosan videolla ensivilkaisu Kale-kirjaan.


Jari Korkki (vas.) ja Kalervo Kummola kertoivat kirjan syntytarinan keskiviikon julkistustilaisuudessa. Otavan tietokirjojen kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa toimi haastattelijana.
Olet nyt

Lisää mediauutisia