tiistai, 04 helmikuu 2020 16:18

HIFK – Stadin Kingit on vuoden urheilukirja

Kirjoittanut Toimitus
KUNNIOITUS

Vuoden urheilukirja 2019 on Harri Pirisen kirjoittama HIFK – Stadin kingit – Vuoden 1969 mestarijoukkue ja Carl Brewerin perintö. Teoksen on kustantanut Minerva Kustannus.

Urheilumuseon nimeämä raati nostaa voittajan ansioksi taitavasti rajatun ja tyylikkäästi esitetyn ajankuvan. HIFK – Stadin kingit kertoo seurabrändin syntytarinan. Samalla kirja on kunnianosoitus yhdelle joukkueelle ja jääkiekon kasvuvuosien sukupolvelle.

Vuoden urheilupostaus -palkinnon saa viime vuoden aikana Suomen suosituimpien YouTube-kanavien joukkoon noussut Pongfinity. Kolmen pöytätennistaiturin videot ovat keränneet yhteensä lähes 250 miljoonaa näyttökertaa.

Ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä suomalaisen urheilukirjallisuuden parhaaksi palkitaan Esa Sironen, joka on kunnostautunut niin kirjoittajana kuin Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikirjan pitkäaikaisena toimittajana.

Vuoden urheilukirja -kilpailussa saa kunniamaininnan Seppo Myllylä kirjoittamastaan ja kustantamastaan teoksesta Hillitöntä menoa – judoa ja lastensuojelua.

Vuoden urheilukirja -palkintoraatiin kuuluvat puheenjohtajana Esko Heikkinen sekä jäseninä Juha Kanerva, Kristiina Kekäläinen, Susanna Luikku ja Mika Wickström. Vuoden urheilukirja on nimetty vuodesta 1980 alkaen, ja kilpailun virallinen nimi on Helge Nygrénin palkinto. Nykyisen kiertopalkinnon on lahjoittanut nelinkertainen olympiavoittaja Lasse Virén.

Lähde: Tiedote

Olet nyt