tiistai, 29 lokakuu 2019 10:00

Kultaleijonien tarina -kirjasta varoja vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen

Kirjoittanut Toimitus
YHTEISÖLLISYYS

Harri Pirisen kirjoittama ja Bazar Kustannuksen kustantama Kultaleijonien tarina 2019 -teos julkistettiin maanantaina Helsingissä.

Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan yksi euro vähävaraisten perheiden jääkiekkojunioreiden harrastuksen tukemiseen.

Kirjan voi ostaa tai tilata Suomalaisesta Kirjakaupasta.

Kultaleijonien tarina 2019 on kertomus Leijonien MM-joukkueesta, joka vastoin kaikkia odotuksia ja ennakkoasetelmia voitti jääkiekon maailmanmestaruuden toukokuussa 2019.

Kirja vie Leijonien tunnelmiin aina ensimmäisestä harjoitusleiristä Kosičen ja Bratislavan kaukaloihin ja lopulta kultajuhliin asti. Se kertoo pelaajavalintojen tekemisestä, joukkueen tunnelmista MM-kisoihin lähtiessä ja siitä, miltä tuntui, kun kukaan muu ei uskonut Leijonien mahdollisuuksiin.

Kattavista haastatteluista selviää myös, miten joukkuehenki ja usko omaan tekemiseen kasvoivat peli peliltä ja mitä pukuhuoneessa tapahtui juuri ennen ratkaisevaa finaaliottelua.

Kirjaa varten on haastateltu joukkueen jokaista jäsentä – pelaajia, valmennusryhmää, huoltoa ja joukkueenjohtoa. He pääsevät omin sanoin kertomaan, mitä yhdessä tekeminen ja suurella sydämellä pelaaminen heille merkitsivät ja miten yksilöistä muodostui joukkue, joka teki suomalaista urheiluhistoriaa.

Kultaleijonien tarina 2019 on tehty yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan yksi euro vähävaraisten perheiden jääkiekkojunioreiden harrastuksen tukemiseen.

Kultaleijonien tarina 2019 -kirjan sivu Suomalaisen Kirjakaupan verkkopalvelussa

Lähde: Tiedote

 

Tietokirjailija Harri Pirinen maanantain julkistustilaisuudessa.

Olet nyt