keskiviikko, 01 marraskuu 2017 14:13

"Se on siinä!" Tältä näyttää 95-elokuvan uusin traileri

Kirjoittanut Toimitus

Suomen 1995 jääkiekkojoukkueen maailmanmestaruudesta ja sitä edeltävän viikonlopun tapahtumista kertovan 95-elokuvan virallinen traileri on valmis. Trailerissa kurkistetaan MM-viikonlopun tunnelmiin ja lopussa kuullaan Antero Mertarannan kylmiä väreitä nostattava voittohuuto.

Vuoden 1995 MM-kisat olivat Antero Mertarannan lopullinen läpimurto suomalaisten sydämiin. Mertarannan ”se on siinä!” -huudot loppusummerin soidessa ovat syöpyneet Suomen kansan muistiin.

Ottelun Tukholmassa selostanut Mertaranta muistelee tapahtumaa tunteikkaasti.  "Kyllä siihen aikaan pelko uudesta finaalitappiosta hiipi kaikilla alitajuntaan, vaikka toki voittoon uskoin kuten aina. Selostuksestani moneen yhteyteen irroitettu ’Se on siinä!’ taisi kuvata enemmän vuosikymmenten epätoivoisen odotuksen täyttymystä. Pato niin sanotusti murtui ja se vain oli siinä. Tosin en vieläkään osaa sanoa mistä se lause mieleeni juolahti”, kertoo Antero Mertaranta.

Trailerissa kuullaan myös elokuvan virallinen tunnuskappale JVG:n (Feat. Vesala) Hombre.

Elokuvan uusin traileri:


95 on elokuva kiekosta ja kansakunnasta. Sen on ohjannut Aleksi Mäkelä ja elokuva kertoo tarinan siitä, miten Suomesta tuli jääkiekon maailmanmestari ensimmäistä kertaa ja miten se vaikutti suomalaiseen yhteiskuntaan ja ihmisiin.

Elokuva on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa ja se saa ensi-iltansa 25.12.2017. Elokuvan tuottavat Olli Haikka, Jarkko Hentula ja Marko Talli Yellow Film & TV:stä. Käsikirjoituksen ovat tehneet Joona Tena, Tatiana Elf ja Juha Karvanen. Elokuvan jääkiekkoasiantuntijana toimii vuoden 1995 mestarijoukkueessa pelannut Jere Lehtinen.

Elokuvan juliste:95-joukkueen esittäjät ja näyttelijät:
Curt Lindström –  Jens Hulten
Hannu Aravirta –  Kari-Pekka Toivonen
Heikki Riihiranta – Pekka Huotari
Saku Koivu – Jon-Jon Geitel
Ville Peltonen – Akseli Kouki
Jere Lehtinen – Kustaa Tuohimaa
Timo Jutila – Joel Hirvonen
Janne Ojanen – Oskari Ojanen
Marko Palo – Valtteri Honka
Marko Kiprusoff – Karlo Haapiainen
Raimo Helminen – Sebastian Rejman
Sami Kapanen – Mikko Laine
Esa Keskinen – Topias Hirvelä
Hannu Virta – Jarkko Järvinen
Mika Nieminen – Victor Paul
Antti Törmänen – Lauri Talvio
Jukka Tammi – Lauri Tilkanen
Raimo Summanen – Akseli Mattila
Ari Sulander – Henri Nyqvist
Mika Strömberg – Rasmus Tarkiainen
Erik Hämäläinen – Tommi Lipasti
Petteri Nummelin – Ronny Roslöf
Janne Niinimaa – Kimi Vilkkula
Juha Ylönen – Mikko Lindbom
Jarmo Myllys – Hannes Suominen
Tero Lehterä – Roman Tiinus

Elokuvan muissa keskeisissä rooleissa nähdään lisäksi: Laura Birn, Hannu-Pekka Björkman, Samuli Edelmann, Frida Hallgren, Kalle Lamberg, Timo Lavikainen, Mikko Leppilampi, Samuli Niittymäki, Ylermi Rajamaa, Roope Salminen, Pekka Strang ja Jari Virman.

 

 

Olet nyt

Lisää mediauutisia