keskiviikko, 18 lokakuu 2017 22:47

Timo Jutilan tarina kertaa MM-kapteenin matkan Tesomalta koko kansan Jutiksi - Hockey Night -selostaja Saukkonen kokosi kommentaattorinsa elämän kansiin

Kirjoittanut
Mika Saukkonen (vas.) ja Timo Jutila. Mika Saukkonen (vas.) ja Timo Jutila. Pasi Mennander

Leijonien vuoden 1995 MM-kapteenin Timo Jutilan elämäkerta Timo Jutilan tarina julkistettiin keskiviikkona. Kirjan on kirjoittanut Mika Saukkonen, jonka kanssa Jutila teki yhteistyötä Hockey Night -lähetysten selostamossa.

”Multa oli aikaisemminkin kyselty halukkuutta lähteä kirjaprojektiin, mutta en ollut oikein syttynyt. Kun Mika sitten kertoi, että kustannusyhtiö Docendo haluaisi, että kirja kirjoitetaan ja että Mika toimisi kirjoittajana, niin aloin syttyä. Päätettiin, että hoidetaan tää yhdessä maaliin. En halunnut kirjasta mitään paljastuskirjaa, vaan rehellisen kuvauksen siitä, millainen mun matka on ollut. Tässä kirjassa kerrotaan mun näkemys, miten asiat ovat menneet. Joku voi olla toista mieltä, mutta mää näen asiat tällä tavalla. Mää oon yllättynyt tekstistä kuinka hyvin se kuvaa mun uran tapahtumia ja ajatusmaailmaa. Oon tyytyväinen”, Jutila sanoo kirjan esipuheessa.

Kirjassa oman lukunsa saavat muun muassa nuoruusvuodet, Tappara, Leijonat sekä peliuran aikaiset asiat. Teoksessa on 208 sivua. On pakko todeta, että lisäsivut olisivat olleet tarpeen, sillä esimerkiksi maajoukkuekokemuksista olisi mielellään lukenut lisääkin.

Kirja nostaa vahvasti esille tekijäkaksikon Hockey Night -menneisyyden. Aiheelle on kirjassa varattu parikymmentä sivua. Saukkonen päästää kattavasti ääneen myös legendaarisen ohjelman taustavoimat.

Kirjan ulkoasu on selkeä ja kuviakin löytyy. Taittoa elävöittävät lehtileikkeet.

Kirjansa julkistustilaisuudessa Jutila esiintyi Ny rillataan -paidassa, mutta nykyisistä työtehtävistään huolimatta pääosassa kirjassa on jääkiekko. Ja se on hieno asia se.

Timo Jutila on Suomen ensimmäinen kaksinkertainen jääkiekon maailmanmestari aikuisten tasolla. Hän oli joukkueen kapteeni, kun Suomi voitti ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruuden Tukholmassa keväällä 1995. Toisen maailmanmestaruuden Jutila saavutti Leijonien joukkueenjohtajana Slovakian MM-kisoissa 2011.

Mika Saukkonen on MTV:n urheilutoimittaja. Saukkonen aloitti 90-luvun puolivälissä silloisessa Tulosruudussa ja on kanavan pitkäaikaisin urheilutoimittaja ja -ankkuri. Saukkonen ja Jutila tulivat yhdessä tunnetuiksi MTV:n Hockey Night -ohjelmassa, jossa he esiintyivät useiden vuosien ajan.

 

 

Olet nyt