maanantai, 05 marraskuu 2018 21:47

Aleksander Barkov ja Panthers hakivat Helsingistä itseluottamusta - Huutoon vastattiin perjantaina

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Aleksander Barkov. Aleksander Barkov. Joni Hildén

Florida Panthersin alkukausi on ollut vaikea, varsinkin kun maalivahti Roberto Luongo loukkaantui heti kauden ensimmäisessä ottelussa. Joukkueen kapteenilla, nuorella Aleksander Barkovilla, on ollut kova tehtävä kipparoida tiimiään.

- Ei olla saatu niin paljon pisteitä, kun olisimme halunneet niitä saada, Barkov totesi otteluiden alla.

Tavoite Helsinkiin lähtiessä oli selkeä, pisteitä on saatava tai muuten ei kunniankukko laulaisi. Floridalaisjoukkue esittikin kelpo otteita torstaina, mutta kaukalossa oli yksi mies silloin ylitse muiden, Patrik Laine - Panthers hävisi 2-4, Laineen iskiessä hattutempun.

- Ei tuollaisille joukkueille ja tuollaisille pelaajille voi hirveästi antaa mahdollisuuksia ylivoimalla tai ylipäätänsä antaa niille maalintekopaikkoja, Barkov ruoti torstain ottelun jälkeen.

 

Patrik Laine (vas.) ja Aleksander Barkov.

 

Perjantaina Panthers sitten onnistui paremmin ja nappasi pisteet ottelusta numeroin 4-2. Torstaina Barkov antoi yhden maaliin johtaneen syötön, kun taas perjantain voitto-ottelussa ei pisteitä herunut. Iloa voiton lisäksi tuli siitä, kun Luongon palasi tolppien väliin.

- Me tarvittiin noita kahta pistettä kipeästi, että saisimme itseluottamusta. Nyt on itseluottamusta paljon ja meillä tuli huikea maalivahti takaisin, niin antaa meille varmuutta ja lisää luottamusta itseemme, Barkov myhäili perjantaina.

Barkov pelaa yhdessä Jevgeni Dadonovin kanssa Florida Panthersin ykkösketjussa. Jo heti ensimmäisillä kausillaan NHL:ssä miehellä oli kovia pelaajia rinnalla, kuten muuan Jaromir Jagr. Nyt kun Jagr on siirtynyt toisaalle, niin tilalle on tullut Dadonov. Miesten kemiat pelaavat hyvin ja tulostakin syntyy.

- Kun on kaksi venäjän kieltä puhuvaa kaveria, niin puhutaan paljon penkillä venäjää ja kopissa. Muutenkin käydään aika paljon syömässä yhdessä ja vietetään paljon vapaa-aikaa, niin varmaan se auttaa, Barkov mietti.

- Sitten tietysti kaksi samantyylistä pelaajaa, jotka tykkäävät pelata kiekolla ja syötellä, yrittää tehdä toiselle maalintekopaikkoja.

Barkovin ja Dadonovin kolmantena lenkkinä on suoraviivaisempi pelaaja Nick Bjugstad, joka taas tekee näille kahdelle taitopelaajalle tilaa kentällä.

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta