perjantai, 09 marraskuu 2012 13:30

Jääkiekkoliiton tiedote 9.11.2012: Westerlund seuraa Jalosta A-maajoukkueen päävalmentajana - Marjamäki ja Virta apuvalmentajiksi

Kirjoittanut

Leijonat_logo_644x429.jpg

Suomen Jääkiekkoliiton hallitus on valinnut Erkka Westerlundin Suomen A-maajoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2013 - 2014. Rinnalleen Westerlund saa valmentajiksi Lauri Marjamäen ja Hannu Virran. Jari Kurri jatkaa A-maajoukkueen GM:n tehtävissä ja Timo Jutila joukkueenjohtajana.


- Ensi kausi on meille erityisen merkittävä Sotshin Olympiakisojen vuoksi. Halusimme A-maajoukkueelle kokeneen valmennusryhmän, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo.

Westerlund on aiemmin toiminut A-maajoukkueen päävalmentajana marraskuusta 2004 kevääseen 2007. Suomi voitti Westerlundin johdolla vuonna 2006 Olympiahopeaa ja MM-pronssia, kevään 2007 MM-kisoista joukkue saavutti MM-hopeaa.


On etuoikeus valmentaa A-maajoukkuetta

Koko valmennuskolmikko ottaa A-maajoukkuepestin vastaan kunniatehtävänä.

- On etuoikeus tulla kutsutuksi A-maajoukkueen päävalmentajaksi vieläpä Olympiavuonna, Westerlund iloitsee korostaen samalla, että kysymys on tiimityöstä koko valmennuskolmikon, johtoryhmän ja joukkueen kesken.

Westerlund jatkaa valmentamisen ohella työtään Suomen Urheiluopiston rehtorina, jossa hän keskittyy ennen kaikkea huippu-urheilun ja valmentajakoulutuksen kehittämiseen.

Tämä on iso kunnia. Tuntuu kuin palaisi takaisin kotiin.
- Hannu Virta

Kaudella 2010 alle 20-vuotiaiden päävalmentajana toiminut Marjamäki tekee ensi kaudella debyyttinsä A-maajoukkueeseen.

- Otan tehtävän vastaan intoa puhkuen mutta nöyrin mielin. On jokaisen valmentajan unelma päästä valmentamaan suomalaisen jääkiekon lippulaivaa ja huippupelaajia, vieläpä näin kokeneessa ryhmässä.

Hannu Virta puolestaan palaa A-maajoukkueen apuvalmentajaksi kuuden vuoden tauon jälkeen.

- Tämä on iso kunnia. Toisaalta tuntuu kuin palaisi takaisin kotiin - tunnen taustajoukot valmiiksi ja Erkan kanssa olemme tehneet pitkään yhteistyötä.

Valmennusryhmän sopimus alkaa kesäkuun alussa 2013 ja päättyy toukokuun loppuun 2014.

Jukka Jalonen, Ari-Pekka Selin ja Ari Moisanen valmentavat A-maajoukkuetta toukokuussa 2013 Helsingissä ja Tukholmassa pelattaviin jääkiekon MM-kotikisoihin saakka.

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta