lauantai, 10 kesäkuu 2017 17:16

Lasten ja nuorten taitovalmennukselle kolmen vuoden jatko – Jääkiekkoliiton tuki seuroille 2,25 miljoonaa

Kirjoittanut Toimitus

Jääkiekkoliiton liittovaltuusto päätti lauantaina pitämässään kokouksessa, että vuonna 2013 käynnistetty lasten taitovalmentajaprojekti jatkuu ainakin vuoteen 2021 saakka. Jääkiekkoliitto tukee seuroja sateenvarjotoimintaan perustuvan valmennusmallin kautta seuraavan kolmen kauden aikana yhteensä 2 250 000 eurolla, mutta samalla seuroilta edellytetään toimenpiteitä valmennustoiminnan kehittämiseksi.

2012 MM-kotikisojen voittovaroilla yhdessä seurojen kanssa palkatut 26 päätoimista lasten taitovalmentajaa ovat nyt toimineet seurakentällä reilun neljän vuoden ajan. Vaikka taitovalmentajilla on omat kotiseuransa, on sateenvarjomallin eli seurayhteistyön kautta taitovalmennuksen piiriin saatu suurin osa 10–14 –vuotiaista lapsista.

- Sateenvarjotoiminta on ainutlaatuinen järjestelmä koko maailmassa ja se on ehdottomasti yksi Suomi-kiekon voimavaroista, juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa sanoo.

- Lasten vaiheen kehitystyötä halutaan nyt jatkaa ja samaan aikaan saada seurojen valmennuspäälliköille enemmän aikaa kehittää pelaajapolkua ja junioreiden valmennuksen laatua ja näin palvella niitä, jotka tähtäävät lajin huipulle.

Jatkossa sateenvarjovalmennuksen palkkaustukea saadakseen seuroilta edellytetäänkin toimenpiteitä valmennustoiminnan kehittämiseksi. Seurassa tulee olla kokopäiväinen lapsivaiheen toimenkuva ja myös huipulle tähtäävän vaiheen toimenkuva pitää olla ratkaisuna joko kokopäiväisesti tai selvällä tehtävänjaolla useamman henkilön kesken. Seuran sateenvarjoverkoston lapsuusvaiheen (Leijona-kiekkokoulu-C2) pelaajamäärän minimi on 500 pelaajaa. Jos minimi ei täyty, on seuralla oltava suunnitelma pelaajamäärän kasvattamiseksi. Ehtojen täyttyessä valmennustoiminnan sateenvarjotukea voi saada 20 000 euroa kaudessa.

Edellisten lisäksi seura voi saadalisätukea seurayhteistyön urheilutoiminnan vastuuhenkilön tehtävien hoitamiseen. Seuroja tuetaan myös kouluttamalla. Yhteensä Jääkiekkoliiton kokonaistuki kausille 2018–2021 on 2,25 miljoonaa eli 750 000 euroa kaudessa.

Taitovalmentajaprojektin seuraavan vaiheen valmistelu alkaa elokuussa ja hankkeeseen mukaan lähtevien seurojen valinta tapahtuu alkuvuodesta 2018.

 

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta