tiistai, 06 kesäkuu 2017 13:20

Selänne Akatemian maalinteko-opit osaksi leijonapolkua

Kirjoittanut Toimitus
Selänne Akatemiassa Teemu Selänteen (kuvassa keskellä) maalinteko-opissa ovat tänä vuonna alle 17-vuotiaiden maajoukkueen hyökkääjät. Akatemian apuvalmentajina toimivat Esa Pirnes (vas.) ja Antti Törmänen (oik.). Selänne Akatemiassa Teemu Selänteen (kuvassa keskellä) maalinteko-opissa ovat tänä vuonna alle 17-vuotiaiden maajoukkueen hyökkääjät. Akatemian apuvalmentajina toimivat Esa Pirnes (vas.) ja Antti Törmänen (oik.).

Suomi-kiekon huippuvaiheen painopiste tulevalle kaudelle 2017–18 on maalinteko. Yhtenä osana maalinteon opettamista on Suomen Jääkiekkoliiton ja Selänne Akatemian yhteistyösopimus, jonka myötä leijonalegenda Teemu Selänteen maalinteko-opit tulevat osaksi leijonapolkua.

Jääkiekkoliitto ja Selänne Akatemia ovat sopineet, että alle 16-vuotiaiden maajoukkueen top 20-hyökkääjät osallistuvat jatkossakin aina elokuussa Selänne Akatemian tapahtumaan.

Yhteistyön ensimmäinen askel oli Selänne Akatemian kautta aikojen ensimmäinen tapahtuma elokuussa 2016, jolloin vuonna 2001 syntyneet alle 16-vuotiaiden maajoukkueen hyökkääjät opiskelivat neljä päivää Selänteen johdolla maalintekoa.

- Se oli todella onnistunut tapahtuma. Olemme iloisia siitä, että yksi maailman kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä haluaa osallistua jatkossakin nuorten pelaajiemme opettamiseen. Iso kiitos siitä Teemulle, Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja Rauli Urama sanoo.

Selänne kiittää liittoa oikeista linjauksista.
- On tärkeää, että tiedostetaan suurimmat heikkoudet. Ja tehdään töitä niiden eteen. Maalinteko oli minulle kaikki kaikessa, ja nyt intohimoni on siirtynyt sen opettamiseen, Selänne sanoo.

Prosessi on sama kuin viime vuonna. Alle 16-vuotiaiden maajoukkueen valmennusjohto valitsi ensin pelaajat Pohjola-leiriltä leijonapolun ensimmäiseen maajoukkueryhmään. Tämän jälkeen valmennusjohto valitsee ikäluokan 20 parasta hyökkääjää, jotka pääsevät Selänne Akatemian oppiin elokuussa. Tällä kertaa vuorossa on 2002-ikäluokka.

Suomen maajoukkueet ovat olleet viime vuosina vastustajiaan huonompia maalinteon tehokkuudessa. Tämän heikkouden kehittämiseksi tarvitaan kulttuurin muutos.

- Suomi-kiekon vahvuus on 50 ensimmäistä metriä. Nyt energiaa pitää suunnata entistä enemmän myös siihen, mitä tapahtuu hyökkäyksissä viimeisten 10 metrin matkalla. Siihen, että ymmärretään, miten maalivahti pelaa kenttäpelaajia vastaan ja miten kiekollisen ja kiekottoman pelaajan pitää toimia. En usko, että maailmasta löytyy montaa parempaa tämän alan spesialistia kuin Teemu, Urama sanoo.

Selänne Akatemiassa keskitytään vain ja ainoastaan maalintekoon ja sen tukitoimiin. Selänne painottaa sitä, että kulttuuri ei muutu yhdessä kaudessa.

- Se on pitkä tie. Maalintekoon pitää oikeasti kiinnittää huomiota jokaisessa harjoituksessa. Tarvitaan paljon toistoja ja parempaa arvostusta maalintekoa ja maalintekijöitä kohtaan, Selänne sanoo.

Selänne Akatemia on parhaillaan koolla suljetussa tapahtumassa Espoon Metro Areenassa, kun Selänne esikuntineen vetää jatkokurssia päättyneen kauden alle 16-vuotiaiden maajoukkueen hyökkääjille, joista suurin osa on samoja pelaajia kuin viime elokuun tapahtumassa.

- Halusimme järjestää tällaisen jatko-osan, koska saimme pojilta niin hyvää palautetta viime elokuun tapahtumasta. Pojat halusivat tätä, ja minä halusin tätä. Kaikki ovat hienoja poikia, ja jokaisella on valtava nälkä maalintekoon, Selänne sanoo.

 

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta