keskiviikko, 07 huhtikuu 2021 23:07

Joonas Lohisalo ketjuineen isossa roolissa Kärppien U20-finaalitasoituksessa – "Hyvä siitä tulee"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Hyökkääjä Joonas Lohisalo. Hyökkääjä Joonas Lohisalo. Pasi Mennander

Kärpät tasoitti U20 SM-finaalien otteluvoitot 1–1:een, kun se otti Lukosta 6–3-vierasvoiton keskiviikkona. Kärpiltä isossa roolissa oli ketju Joonas Lohisalo, Sisu Yliniemi ja Antti Myllyaho.

– Hyvät on fiilikset. Onnistuttiin ottamaan se eka voitto tässä sarjassa mitä lähdettiin hakemaan ja saatiin ratkaisupeli Ouluun perjantaiksi, voittomaaliksi jääneen Kärppien neljännen osuman iskenyt Lohisalo tuumi ottelun jälkeen.

Hän jatkoi, että Kärpät ei tehnyt tiistaisen jatkoaikatappion jälkeen mitään korjausliikkeitä vaan lähti hakemaan voittoa ihan omalla pelillä, tosin pari napsua siihen lisättiin ja sillä pärjättiin.

Lohisalo (1+2) kokosi ottelun kovimmat tehot, mutta koko hänen ketjunsa oli vauhdissa, sillä Lohisalo, Sisu Yliniemi (1+1) ja Antti Myllyaho (0+1) saivat kasaan yhteensä kuusi tehopistettä. Lohisalo totesi ketjun olevan aina työteliäs.

– Myllyahon Antti karvaa hyvin, taklaa ja tekee raatajan hommia. Yliniemen Sisu on hyvin kätevä käsistään, hyvä syöttämään ja laukomaan ja tekee kovasti hommia. Minä sitten pyrin samalla lailla tukemaan joukkueen hommaa tekemällä töitä, Lohisalo kuvaili.

 

"Siihen laitoin mailan väliin ja sattui menemään puikoista sisään."

Lohisalo kertasi maalinsa lähteneen siitä, kun kiekko tuli Lukon päätyyn.

– Sisu meni kiekolle, lähti nostamaan viivaan päin ja heitti vaan maalille. Siihen laitoin mailan väliin ja sattui menemään puikoista sisään.

Lohisalo jatkoi, että Kärppien ei tarvitse muuttaa pelissään mitään, kun perjantaina pelataan ratkaiseva ottelu. Keskiviikkona nähtiin, että heidän pelinsä toimii.

– Puolustetaan tiiviisti ja pelataan maalia kohti hyökkäyspäässä. Hyvä siitä tulee.

Finaalisarjan ratkaiseva ottelu pelataan klo 18.30 Oulussa, ja sitä voi seurata Ruutu+-palvelusta.

- Joonas Lohisalon pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
- Keskiviikon finaaliottelun maalikooste
- Ottelun kaikki tilastotapahtumat tulospalvelussa

 

 

Etsi sivustolta