keskiviikko, 31 maaliskuu 2021 08:39

Lukon ja Kärppien kauden ensikohtaaminen U20 SM-välierissä

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Marko Virtanen Marko Virtanen Jari Mäki-Kuutti

Lukko ja Kärpät ovat uuden edessä, kun ne torstaina ottavat ensimmäisen kerran yhteen U20 SM-sarjan välierissä. Joukkueet eivät nimittäin ole kohdanneet vielä kertaakaan tällä kaudella.

– Erittäin laadukas ja taitava joukkue tulee vastaan ihan varmasti, sehän on selvä. Tässä vaiheessa ei ole mukana kuin hyviä joukkueita, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen pohtii tulevien päivien ohjelmaa.
 
Hän painottaa, että aina pitää kunnioittaa vastustajaa ja sen hyviä ominaisuuksia, eli jokainen varmasti pyrkii huomioimaan vastapuolen hyvät ominaisuudet ja tylsyttämään niitä. Mutta samalla täytyy aina pitää oma identiteetti pelissä mukana ja toteuttaa sitä parhaansa mukaan.
 
– Nämä ovat monelle meidän pelaajalle ensimmäisiä playoff-kokemuksia. Meidän playoff-pelaajat on varmaan yhden käden sormissa, joten voi kuvitella miten ainutlaatuista, uutta ja ihmeellistä tämä on heille, päävalmentaja muistuttaa.
 
Lukon maalia vartioi kauden 2020-21 runkosarjan parhaan maalivahdin palkinnon voittanut Alex Mäkelä. Pelattuja otteluita on 34, päästettyjä maaleja 70, maalikeskiarvo 2,06 ja torjuntaprosentti 91,57.
 
– Alex on pelannut erinomaisen kauden, mutta nythän on tärkeimmät pelit edessä ja kaikista otetaan nyt mittaa. Koko porukasta, Virtanen summaa.
 
Lukko ratkaisi välieräpaikkansa ottamalla Jukureista 5-3 kotivoiton tiistaina. Virtasen mukaan meininki oli kuin seiskapelissä, nyt tai ei koskaan. Lukko lähti ottelusarjan kolmanteen ja ratkaisevaan peliin sillä meiningillä, että kaikki likoon mitä löytyy ja jokainen pelaa parastaan pöytään. Vastustajaksi tuli Kärpät, joka pudotti SaiPan jatkosta kahdessa ottelussa.
 
Välierien toinen ottelupari on TPS ja Tappara, jotka myös aloittavat sarjansa torstaina. Välierien muut pelipäivät ovat lauantai ja sunnuntai, ja ottelut ovat katsottavissa Ruutu+-palvelun kautta. Välierät pelataan paras kolmesta –järjestelmällä.

Etsi sivustolta