perjantai, 26 maaliskuu 2021 15:33

KalPa luottaa sitkeyteensä U20 SM-sarjan puolivälierissä

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Iiro Maukonen Iiro Maukonen Jari Mäki-Kuutti

KalPa selvitti tiensä puolivälieriin U20 SM-sarjan pudotuspeleissä, kun Ässät kaatui villi kortti –kierroksella kaksi kertaa, lukemin 5-0 ja 3-1.

– Noissa otteluissa oli hyvä tunnelma joukkueen sisällä. Hyvä fiilis jäi erityisesti siitä, millä tavalla pystyttiin vahvasti pelaamaan joukkueena ja miten joukkue sitoutui pelaamaan yhtenäisesti ja olemaan toinen toistensa tukena, KalPan päävalmentaja Iiro Maukonen summasi Ässiä vastaan pelatut ottelut.
 
KalPan vastustaja tulevissa puolivälierissä on TPS. Maukonen tietää, että tässä vaiheessa kautta pelin pitää koko ajan parantua, kun eteen tulee kaiken aikaa kovempia pelejä.
 
– Joka osa-alueella pitää taas muutama napsu kaivaa lisää, niin hyökkäys- kun puolustuspeliin. Puolustuspelissä varmasti korostuu meidän sitkeys. Pystyttiin pitämään Ässät yhdessä maalissa kahteen peliin, ja siitä täytyy pitää kiinni. Pitää myös uskaltaa hyökätä vahvasti, hän kaavailee.
 
Maukonen toteaa, että sarjan kärkijoukkue TPS on tähän hetkeen kovin mahdollinen vastustaja ja todennäköisesti kaikkien mielestä otteluparin ennakkosuosikki.
 
– Mutta me ei lähetä kumartelemaan vaan lyömään itsemme kunnolla likoon. Yritetään seuraavaksi löytää lääkkeet Tepsin kaatamiseen, hän lupaa.
 
KalPa ja TPS kohtasivat kerran alkusarjan aikana, joten kummallakaan joukkueella ei ole ihan tuoretta tietoa vastustajastaan. Mutta kova tiedonhankinta on käynnissä, varmasti niin Kuopiossa kuin Turussa.
 
– Videota tutkaillaan, että mitä sieltä löytyy. He varmasti tekevät meidän osalta samaa, Maukonen arvelee valmistautumisen olevan hyvin samanlaista eri puolilla Suomea.
 
Sarjan puolivälieräottelut käynnistyvät lauantaina, kun TPS ja KalPa, Kärpät ja SaiPa sekä Lukko ja Jukurit alkavat ratkoa välejään. Muut pelipäivät ovat sunnuntai sekä tarvittaessa ensi viikon tiistai, ja välieriin mennään kahdella voitolla. Pelicans olisi puolivälierissä saanut vastaansa Tapparan, mutta Pelicans ei voi karanteenin vuoksi enää pelata, joten Tappara etenee suoraan välieriin. Suorat lähetykset ja tallenteet U20 SM-sarjan otteluista löytyvät Ruudusta.

Etsi sivustolta