keskiviikko, 21 lokakuu 2020 16:36

Tapparan Jere Henriksson osasi odottaa vahvaa kautta U20 SM-sarjassa – "Kokonaisvaltaisempaa peliä"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jere Henriksson. Jere Henriksson. Mika Kylmäniemi

Tapparan laitahyökkääjä Jere Henriksson pelasi viime viikonvaihteessa kaksi ottelua tehoin 3+5=8 ja siirtyi U20 SM-sarjan pistepörssin kärkeen. Hän on iskenyt 13 otteluun 27 (9+18) tehopistettä.

– Vaikka eletään poikkeusoloissa, niin Tapparassa on pystytty treenaamaan hyvin. Aloitettiin pienryhmissä jo kauan sitten, ja olen hyvässä kunnossa. Sitä kautta pelikin kulkee, hän kertoo.

19-vuotias hyökkääjä ei ole yllättynyt tehoistaan, sillä hän sanoi huomanneensa jo viime kaudella, että pärjää nuorten sarjassa.

– Viime kausi päättyi varhain, ja pitkän tauon aikana pystyin keskittymään heikkouksiin ja parantamaan niitä. Siksi lähdin kovilla odotuksilla tähän kauteen. En niinkään hakemaan pisteitä vaan tuomaan omia vahvuuksiani esille. Pisteitäkin tulee, kun tekee paljon töitä.

Hän selittää keskittyneensä harjoittelussa siihen, että olisi pelissä aktiivisempi ja tekisi hyviä asioita kaikilla alueilla, ei vain kiekon kanssa.

– Ihan peruskestävyyskuntoa paransin, ja se on auttanut paljon. Olen jaksanut pelata kokonaisvaltaisempaa peliä.

 

"Tuon ketjuun kiekollista peliä ja pyrin olemaan aktiivinen karvauspelissä."

Henriksson ja keskushyökkääjä Mikko Perttu ovat olleet ykkösketjun vakiopelaajat koko kauden ajan, ja toisella laidalla ovat pelanneet Jere Kivimäki sekä Santeri Peltola.

– Meillä on hyvät kengät. Pystytään pelaamaan aktiivista hyökkäyspeliä ja saadaan paljon paikkoja, Henriksson ruotii ja jatkaa:

– Minä tuon ketjuun kiekollista peliä ja pyrin olemaan aktiivinen karvauspelissä. Mikko pystyy jakamaan kiekkoa hyvin. Minun pitää vaan hakea paikkaa ja olla aktiivinen, niin kyllä niitä kiekkoja saa Mikolta, Henriksson kehuu.

Tappara lähti kauteen sillä asenteella, että voitetaan pelejä ja mennään pitkälle. Henrikssonin mielestä homma on lähtenyt hyvin käyntiin, ja tulosta on tullut. Joukkuehenki on hyvä, kaikilla on kivaa hallilla ja töitä tehdään tosissaan joka päivä.

– Me ollaan aika hyökkäyspainotteinen joukkue. Kenttä kuin kenttä, niin saadaan luotua paljon maalipaikkoja. Annetaan aktiivista painetta, prässätään kovaa kiekolliseen pelaajaan, ja sitä kautta päästään hyvin hyökkäämään, Henriksson kuvailee joukkueensa vahvuuksia.

 

"Tykkäsin tosi paljon katsella Granlundin Mikaelin pelejä. Hän on minulle vähän niin kuin oman kylän sankari."

Tällä kaudella mahdollisimman pitkälle U20-joukkueen kanssa ja ehkä jo ensi kaudella näytön paikka Liigassa Tapparan paidassa. Näin Henriksson kaavailee lähitulevaisuuttaan.

– Sitä näytön paikkaa odotan, tulee se sitten pian tai vähän myöhemmin. Tiedostan, että se on vaativa paikka, ja minun pitää olla valmis, kun se tulee.

Henriksson haluaa kehittyä hyökkääjäksi, joka pystyy auttamaan joukkuettaan hyökkäyspäässä, tekemään maaleja ja luomaan maalipaikkoja. Nuorempana sellainen esikuva löytyi aivan läheltä.

– Tykkäsin tosi paljon katsella Granlundin Mikaelin pelejä. Olen myös Kiekko-Laserista ja Oulunsalosta, joten hän on minulle vähän niin kuin oman kylän sankari. Nykyisin seuraan paljon NHL:stä Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherovin pelaamista.

Tuore Stanley Cup -voittaja Kutsherov oli viime kauden pudotuspelien paras maalintekijä 34 osumallaan. Juuri sellainen ratkaiseva pelaaja, jollainen Henriksson haluaa olla.

- Jere Henrikssonin pelaajakortti Leijonat.fi:ssäArtikkelin kaikki kuvat: Mika Kylmäniemi

Etsi sivustolta