keskiviikko, 23 syyskuu 2020 14:24

Aarne Intosen johtama TPS:n ykkösketju vaatii itseltään paljon – "Tiedetään mitä haetaan"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Matti Nenonen. Matti Nenonen.

TPS:n keskushyökkääjä Aarne Intonen lähti meneillään olevaan U20 SM-sarjan kauteen tekemään kovasti töitä sekä voittamaan. Hän mittaa omaa suoritustaan sillä, kuinka joukkue pärjää ja oma peli kulkee – ja onhan se kulkenut.

Intosen peli näkyy maali- ja pistesarakkeissa, sillä hän on sarjan pistepörssin kärjessä iskettyään kuuteen otteluun tehot 8+4=12. Hän kiittää ketjukavereitaan Kasperi Koskista sekä Leevi Teissalaa ja sanoo, että ilman heitä hänen pelistään ei tulisi mitään.

– Kasperi on tosi nopea ja tekee paljon töitä. Leevi on taitava ja älykäs pelaaja, ja hänen kanssaan on pelattu kimpassa monta vuotta. Yhteispeli tulee ihan selkärangasta, tiedetään mitä haetaan ja mitä toinen haluaa, Intonen kuvailee TPS:n ykkösketjua ja jatkaa, että heidän ketjunsa sisällä on hyvä ja terve vaatimustaso.

– Siinä on tosi helppo pelata, kun tietää täsmälleen, mitä me kaikki halutaan ja tavoitellaan.

 

"Koen olevani pelaaja, joka näyttää jäällä esimerkkiä. Luotettava ja voittava pelaaja, jonka voi laittaa jäälle missä tahansa tilanteessa."

Intonen on tyytyväinen siihen, kuinka hänen kautensa on lähtenyt liikkeelle, mutta haluaa peliinsä vielä lisää tasaisuutta.

– Koen olevani pelaaja, joka näyttää jäällä esimerkkiä. Luotettava ja voittava pelaaja, jonka voi laittaa jäälle missä tahansa tilanteessa. Pelaaja, joka tuottaa hyökkäyspäässä itselle ja kavereille maalipaikkoja, hän kertoo vahvuuksistaan, joilla voi auttaa joukkuetta.

Joukkueesta puhuttaessa Intonen selittää, että TPS haluaa olla voittava joukkue, jonka arki on sellaista, että jokainen peli pystytään voittamaan. Kaikki haluavat mennä eteenpäin ja puskevat toisiaan.

– Meillä on nuoria ja vähän kokeneempia pelaajia. Kaikki ovat tervepäisiä ja haluavat mennä eteenpäin. Me tehdään hyvin kimpassa hommia, ja hallille on aina mukava tulla. Meidän porukassa on helppo treenata ja kehittyä, hän kertoo.

TPS keskittyy yhteen otteluun ja sen voittamiseen kerrallaan, mutta sen verran on asetettu pitkän aikavälin tavoitteita, että jouluna sijoituksen pitäisi olla sarjataulukossa vähintään neljäs.

 

Aarne Intonen (vas.), Olli Kaskinen ja Leevi Teissala juhlimassa maalia.


Mitä 19-vuotiaan Intosen tulevaisuuteen tulee, hän haluaisi pelata isossa roolissa jossain isossa liigassa.

– Parin kauden sisään Suomen liigassa johtava pelaaja ja siitä sitten eteenpäin. Unelmana tietenkin on NHL, niin kuin varmaan kaikilla. Mutta nyt tavoitteena on joku Euroopan kärkisarja ja siellä menestyminen, hän kaavailee.

Jos Intonen kehittyy lähellekään samanlaiseksi keskushyökkääjäksi kuin hänen ensimmäinen idolinsa, niin kaikki hänen toiveensa voivat toteutua. Intonen kun seurasi nuorena poikana tarkasti Mikko Koivun pelaamista.

Aarne Intosen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
TPS:n U20-joukkueen joukkuekortti Leijonat.fi:ssä


Aarne Intonen heinäkuussa 2020 otetussa Nuorten Leijonien pelaajakuvassa.


Artikkelin kuvat: Matti Nenonen ja Pasi Mennander

Etsi sivustolta