perjantai, 17 syyskuu 2021 15:23

U18 SM: Alangon pitkä maila riistää kiekkoja HIFK:lle

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Roni Alanko Roni Alanko Riku Laukkanen

HIFK:n U18-joukkueen vahva alku SM-sarjassa on suoraa seurausta hyvästä treenikaudesta. Joukkueen tehopelajaa Roni Alanko muistelee heidän voittaneen kaikki harjoitusottelut, ja siitä koko porukka sai hyvää energiaa sarjapeleihin. Sitten hyvät asiat vain alkoivat seurata toisiaan.

– Joukkueen tavoite on pelata joka ottelussa parasta mahdollista peliä ja voittaa Suomen mestaruus, hän mainitsee.
 
Alanko kehuu joukkueen rentoa tunnelmaa, joukkuehenkeä ja valmennusjohtoa sekä huoltajia. Kaikki on kohdallaan, ja se näkyy suoraan sarjataulukossa.
 
– Meillä on hyviä yksilöitä, paljon taitavia pelaajia ja pari hyvää veskaria. Joukkueessa on hyvä fiilis, ja joka päivä kaikki hymyilee hallille treeneihin tullessa. Ketään ei kiusata, ja jokainen saa olla oma itsenä.
 
Hän jatkaa, että kopissa jengi nauraa ja musiikki soi – treenipäivinä jotain rennompaa ja pelipäivinä jotain, mikä sytyttää peliin. Kaukalossa puolestaan maalinteko onnistuu nyt, vaikka vielä harjoituspeleissä se vähän takkusi. Puolustus on ollut tarkkaa, sillä ensimmäiseen kolmeen peliin vastustaja pystyi iskemään yhteensä vain viisi maalia.
 
– Tasaisuus on meidän vahvuus. Huonoja pelejä ei ole hirveästi eikä peli muutenkaan ailahtele, hän summaa.
 
Keskushyökkääjä Alanko, 16, pelaa ensimmäistä U18-kauttaan ja pohtii, että hän pystyy auttamaan joukkuettaan eniten hyökkäyspäässä. Isokokoisena pelaajana (198 cm) hän pystyy suojaamaan kiekkoa ja luomaan vaarallisia tilanteita niin itselleen kuin pelikavereilleen. Työkalupakissa on myös hyvä laukaus ja pelinlukeminen.
 
– Omassa päässä pitkä äijä pystyy pitkällä mailla riistämään kiekkoja hyvin. Kun on iso kroppa, niin pystyy taklaamaankin hyvin. Minulla on joukkueen pisin maila ja olen aika helposti joukkueen pisin äijä, hän naurahtaa.
 
Alanko toivoo tältä kaudelta tietysti joukkueen menestystä mutta myös sitä, että hänen pelitaitonsa kehittyisi kaikilla osa-alueilla, samoin pelikäsitys. Luistelukin voisi parantua. Mutta ennen muuta hän toivoo itselleen ehjää kautta. Muistissa on vielä parin kauden takainen, selkävaivojen takia rikkonainen kausi, ja sellaista hän ei haluaisi enää kokea.
 
– Jos saisi pelattua hyvän kauden U18-sarjassa ja pääsisi vaikka pelaamaan muutaman A-junioreitten pelin tällä kaudella ja sitten heidän kesärinkiin, hän pohtii meneillään olevan kauden henkilökohtaisia tavoitteita.
 
Hän lisää, että tulevaisuuden tavoite on saada jääkiekosta ammatti ja pelata niin huipulla kuin mahdollista.
 
– Varmaan kaikilla nuorilla pelaajilla on haaveet NHL:ssä, niin minullakin. Mutta mennään nyt päivä ja kausi kerrallaan. Joka päivä oppii uusia asioita, eikä tulevaisuutta kannata miettiä liian pitkälle, hän tuumii.
 
Ehditkö seurata NHL-otteluita?
 
– Tuloksia katselen aika paljon ja katson tarkemmin joitakin pelaajia, esimerkiksi Aleksander Barkovia. Hän on vähän samantyylinen pelaaja kuin itse olen, Alanko sanoo.
 
Hän jatkaa, että Barkovia seuratessa voi aina ottaa jotain oppeja omaan peliinsä.
 
– Kun oikeasti seuraa Barkovin peliä, niin siinä huomaa ihan pieniäkin asioita, joita voi siirtää omaan peliin. Että mites hän tekikään tuossa tilanteessa, ja minunkin kannattaisi tehdä noin, Alanko kertoo palavasta halustaan oppia kaiken aikaa jotain uutta.

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta