maanantai, 26 helmikuu 2018 16:59

Pyry ja JHT etenevät Suomi-sarjan välieriin

Kirjoittanut Petteri Poukka
Pyry tuuletti paikkaa välierissä. Pyry tuuletti paikkaa välierissä. Harri Hedman

Suomi-sarjan pudotuspelit ovat käynnissä ja sunnuntaina saatiin selville kaksi ensimmäistä välieräjoukkuetta. Jo kauden alkaessa ennakkosuosikeiksi luokitellut Nokian Pyry (kuvassa) ja JHT Kalajoki ovat neljän parhaan joukossa.

Ylemmän loppusarjan voittanut Pyry oli pari kertaa kovilla Alemmasta loppusarjasta mukaan pleijareihin päässeen Kotkan Titaanien kanssa. Kaksi ensimmäistä kamppailua päättyivät Pyryn jatkoaikavoittoihin, mutta sunnuntain kolmas vääntö oli Pyryn tylyä dominointia. Loppunumerot 10-3 ja Pyry välieriin. 

JHT ei antanut Kajaanin Hokille paljoa saumaa, vaan voitti avausottelun numeroin 6-2 ja kaksi seuraavaa numeroin 0-3 ja 2-0. JHT-maalivahti Petrus Lintuselle kolmessa ottelussa 91 torjuntaa ja taakse livahti vain kaksi maalia. Lintunen on pudotuspelien maalivahtipörssin ykkönen upealla torjuntaprosentilla 97.85.

Pudotuspelien pistepörssin kärjessä on Pyryn Joni Lavonen, joka on tehnyt kolmessa ottelussa komeat tehot 2+6=8. Pyryn Ville Saloranta on pörssikakkonen (4+2=6) ja JHT:n Nico Joki pörssikolmonen (2+4=6). 

Suomi-sarjan pudotuspelit su 25.2. (suluissa otteluvoitot): 
Pyry - Titaanit 10-3 (3-0) 
JHT - Hokki 3-0 (3-0) 
FPS - KOOVEE 2-3 vl (1-2) 
Hunters - HCIK 5-2 (2-1) 

4. puolivälieräottelut ti 27.2. ja mahdolliset 5. matsit to 1.3. Välieräparien voittajajoukkueet etenevät Mestis-karsintoihin, joihin tulevat mukaan Mestiksen runkosarjan sijoille 11 ja 12 päätyneet joukkueet.

Suomi-sarja kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta