perjantai, 22 tammikuu 2016 10:57

Suomi-sarja // Ketterä tähtää Mestikseen: ”Orastavaa buumia havaittavissa”

Kirjoittanut
Ketterällä kulkee tällä hetkellä erittäin hyvin. Ketterällä kulkee tällä hetkellä erittäin hyvin. www.kettera.net

Suomi-sarjan piikkipaikalla lähes koko kauden ajan ollut Imatran Ketterä on pelannut hyvän kauden, ja myös toimiston puolella organisaatio on mennyt eteenpäin.

Perinteisellä jääkiekkopaikkakunnalla tehtiin vuosi sitten suunnitelma Mestikseen nousemisen suhteen kahden vuoden sisällä, ja nyt Ketterä porskuttaa kohti ylempää sarjatasoa.

Suomi-sarjan runkosarjaa on pelaamatta noin neljännes, ja sen jälkeen edessä pudotuspelit. Mestari nousee suoraan Mestikseen.

- Kausi on ollut kaikin puolin nousujohteinen, ja ne suunnitelmat mitkä tehtiin ovat täyttyneet, Ketterän toiminnanjohtajana 1. helmikuuta aloittava Tomi Sillanvuo tuumii.

Sillanvuo on toiminut Ketterässä usean vuoden ajan muun muassa seuran hallituksessa, joukkueenjohtajana ja tiedottajana.

- Vuosi sitten tammikuussa alettiin tehdä hommia Mestikseen nousemista silmällä pitäen, ja olemme tyytyväisiä työn tuloksiin.

Ketterän riveissä on muutama Pauli Levokarin, Sami Ryhäsen ja Jarno Lippojoen tapainen kokenut pelimies, joille olisi kysyntää Mestiksessäkin. Lisäksi moni nuori Mestiksessä pelannut pelaaja on tullut kehittymään vielä sarjaporrasta alemmas Imatralle.

- Emme pysty kilpailemaan sillä, että maksaisimme pelaajille kovia palkkoja, mutta pystymme tarjoamaan pelaajille hyvän paikan kehittymistä varten.

- Meillä on hyvät olosuhteet, ja seura auttaa työpaikkojen sekä asuntojen hankkimisessa. Maineemme pelaajien keskuudessa on hyvä, ja moni pelaaja on kiinnostunut tulemaan meille.

Pitkät perinteet

Ketterä on pelannut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla viimeksi kaudella 1996-1997, jonka päätteeksi imatralaisjoukkue putosi I divisioonasta II divisioonaan. Kausia I divisioonassa kertyi kaikkiaan kolmetoista.

Tällä vuosituhannella Ketterä on tahkonnut Suomi-sarjaa ja käynyt Mestis-karsinnoissa kerran. Vuonna 2009 karsinoissa tulos jäi laihaksi.

Tämän kauden Suomi-sarjan mestari nousee suoraan Mestikseen, ja sijoille 2.-3. päätyneet pääsevät karsintoihin Mestiksen kahden viimeisen joukkueen kanssa.

- Yleisökeskiarvomme (447) on ollut suurempi kuin mitä budjetoimme, ja pudotuspeleissä ihmisten odotetaan lähtevän liikkeelle vielä runsaslukuisemmin. Orastavaa buumia on Imatralla havaittavissa.

- Myös yhteistyökumppaneiden keskuudessa vastaanotto on ollut hyvä, ja siitä iso kiitos heille. Imatralla on pitkät jääkiekkoperinteet, ja laji kiinnostaa paikallisia.

Ketterän tämän kauden budjetti on 220 000 euroa, ja toiminnanjohtaja Sillanvuon mukaan tämä ylittynee kauden aikana jonkin verran. Mestikseen budjettia pitäisi kasvattaa reilusti muun muassa kasvavien matkakustannusten vuoksi.

- Meillä on suunnitelmat olemassa budjetin kasvattamiseksi, ja olemme tehneet suunnitelmat niin Mestiksessä kuin Suomi-sarjassa pelaamista varten.

Eteläkarjalainen pelaajapolku

Etelä-Karjala on tunnettu hyvästä pelaajakasvatustyöstään, ja alueelta NHL:ään ovat ponnistaneet muun muassa Jussi Markkanen, Petteri Nokelainen ja Petri Striko.

SaiPan nykyisessäkin Liiga-joukkueessa on useita lähialueen seurojen kasvatteja, ja yhteistyö Imatran ja Lappeenrannan välillä toimii junioreissakin.

- Lappeenrannasta tulee A-junnuja meidän A-junnuihin, ja meiltä menee A-junnuja heille. Jokaiselle pelaajalle etsitään paras mahdollinen pelipaikka.

Nykyisistä Mestis-seuroista monet tekevät yhteistyötä Liiga-joukkueiden kanssa. Vielä parikymmentä vuotta sitten SaiPa ja Ketterä pelasivat kumpikin I divisioonassa. 2010-luvulla aika on kypsä yhteistyölle myös edustusjoukkueiden osalta.

- Liiga-joukkueen farmiksi emme Ketterässä halua ryhtyä, mutta yhteistyötä tulisimme SaiPan kanssa tekemään. Yhteistyötä on olemassa jo nyt, ja mahdollisen Mestikseen nousemisen jälkeen järkevä pelaajaliikenne olisi hyvä asia.

- Pitkät lainajaksot ovat ok, mutta emme halua valtavaa pelaajaliikennettä. Ketterä haluaa jatkossakin olla itsenäinen seura, Sillanvuo alleviivaa.

Eteläkarjalaista pelaajapolkua Imatralta Lappeenrantaan ja sieltä vielä kirkkaampiin valoihin ovat kulkeneet muun muassa Jussi Markkanen ja Jarno Lippojoki. Toiminnanjohtaja Sillanvuo pitää Lippojoen paluuta erinomaisena asiana.

- Jarno palasi Ranskasta Suomeen ja etsi seuraa. Nyt saimme oman kasvatin takaisin, hän tuo joukkueeseen pelillistä osaamista ja kokemusta, ja lisäksi nimi Lippojoki herättää Imatralla edelleen suuria tunteita.

Jarno Lippojoen setä Jari Lippojoki pelasi Ketterän edustusjoukkueessa I divisioonassa kaksitoista kautta, ja Ketterä on jäädyttänyt miehen pelinumeron. Nyt Jarno on yksi Ketterän uuden tulemisen pelillisistä keulakuvista.

Ketterä kohtaa tämän viikon sunnuntaina vierasottelussa Joensuun Kiekkokoplan. Ketterän seuraava kotiottelu on perjantaina 5. helmikuuta, jolloin vastassa on KJT.

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta