keskiviikko, 20 tammikuu 2016 13:14

Suomi-sarjan runkosarjan loppusuora alkaa

Kirjoittanut
Antti Uitto tuo S-Kiekon takalinjoille lähes 500 runkosarjaottelun verran Mestis-kokemusta. Antti Uitto tuo S-Kiekon takalinjoille lähes 500 runkosarjaottelun verran Mestis-kokemusta. Riku Saari

Suomi-sarjan runkosarjassa kukin joukkue pelaa 36 ottelua, ja runkosarja päättyy kuukauden kuluttua 21. helmikuuta.

Joukkueesta riippuen runkosarjaotteluita on vielä jäljellä seitsemästä yhteentoista.

Sarjan kärkinelikon ovat lähes koko kauden ajan muodostaneet Imatran Ketterä, Iisalmen Peli-Karhut, Nokian Pyry ja Kalajoen JHT. Ketterä johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla toisena olevaan IPK:hon verrattuna.

Taistelu on kovaa myös pudotuspeliviivalla, ja viimeisissä pudotuspelipaikoissa ovat tällä hetkellä kiinni sijoilla 7. ja 8. olevat KJT ja KOOVEE.

Viivan alla muutaman pisteen päässä edellä mainituista joukkueista ovat AIK ja S-Kiekko. Runkosarjan sijoille 9.-11. päätyvien joukkueiden kausi päättyy runkosarjaan, mutta pudotuspeleissä panos tulisi olemaan kova.

Suomi-sarjan voittaja nousee Mestikseen, ja kakkonen sekä kolmonen pääsevät karsintoihin Mestiksen kahta viimeistä joukkuetta vastaan.

Karsintoja pelataan myös alaspäin. Suomi-sarjan sijoille 12.-15. joutuneet taistelevat sarjapaikkojensa puolesta vielä alemmassa jatkosarjassa ja karsinnoissa II divisioonan parhaita vastaan.

Suomi-sarjan pistepörssin kolmen kärjessä ovat tällä hetkellä IPK:n Jere Savolainen (23+23=46), Nokian Pyryn Antti Hildén (13+29=42) ja Karhu HT:n Santeri Halme (12+29=41).

Suomi-sarjassa pelataan tällä viikolla kolmetoista ottelua. Otteluohjelman ja tilastot löydät täältä.

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta