tiistai, 13 helmikuu 2018 15:48

Hokki haki kaksi vierasvoittoa, HCIK otti 10-0-kotivoiton

Kirjoittanut Petteri Poukka
Hokki pelasi terävästi viime viikolla. Hokki pelasi terävästi viime viikolla. Harri Hedman

Suomi-sarjan jatkosarjoissa pelattiin jälleen tiivis otteluviikonloppu. Viikolla 7 pelataankin sitten jo viimeiset ottelut, jonka jälkeen käynnistyvät ratkaisupelit.

Ylemmässä loppusarjassa Kajaanin Hokilla (kuvassa) oli erittäin onnistunut Pirkanmaan vieraskiertueviikonloppu. Joukkue voitti ensin lauantaina Nokialla Pyryn numeroin 1-2 ja heti perään sunnuntaina Tampereella KOOVEEn numeroin 4-6. Samalla kajaanilaisnippu kohensi asemiaan taistelussa pudotuspelien kotiedusta. 

Myös FPS pelasi varsin hyvän viikon. Keskiviikkona tuli kotitappio, kun Pyry haki 0-3-vierasvoiton. Mutta viikonloppuna forssalaisjoukkue otti kaksi kotivoittoa, kun ensin kaatui lauantaina KOOVEE murskaavasti numeroin 7-2 ja sitten sunnuntaina Hunters numeroin 5-4.

Ylemmän loppusarjan pistepörssin kärkeen nousi tuttu mies. Alkusarjan pistepörssin voittanut Hunters-hyökkääjä Ville Heikkinen on tehnyt kahdeksassa ottelussa nyut tehot 4+9=13. Maalivahtipörssin kärjessä on Pyryn Tomi Rautio, jonka torjuntaprosentti on komea 95.83. 

Kaikki Ylemmän loppusarjan joukkueet sekä Alemman loppusarjan kaksi parasta jatkavat pudotuspeleissä.

Ylemmän loppusarjan viimeiset matsit: 
Ke 14.2. Hunters - KOOVEE
La 17.2. JHT - Hunters 
La 17.2. Hokki - Pyry 
La 17.2. KOOVEE - FPS 
Su 18.2. JHT - Pyry 
Su 18.2. Hokki - Hunters

-- -- --

Alemmassa loppusarjassa Titaanit ja AIK/Laser HT voittivat viikonlopun molemmat ottelunsa. Viikonlopun tylyimmän voiton otti sunnuntaina HCIK, kun joukkue kaatoi kotikaukalossaan Haukat peräti numeroin 10-0. HCIK on tällä hetkellä menossa pudotuspeleihin ja toisessa pleijaripaikassakin on vielä monta ottajaa. 

Pistepörssin selkeässä kärjessä on Titaanien Henry Karjalainen, joka on kiskaissut seitsemään otteluun tyylikkäät tehot 6+8=14. Maalivahtipörssin ykkösenä on paljon tällä kaudella urakoinut S-Kiekon Juho Niku, jonka torjuntaprosentti on hieno 94.31. 

Alemman loppusarjan viimeiset matsit: 
Pe 16.2. Riemu - S-Kiekko 
La 17.2. Riemu - AIK/Laser HT 
La 17.2. Muik Hockey - Haukat 
La 17.2. VG-62 - Titaanit 
La 17.2. KHT - D-Kiekko 
Su 18.2. HCIK - KHT 
Su 18.2. AIK/Laser HT - D-Kiekko 
Su 18.2. Titaanit - Muik Hockey 
Su 18.2. S-Kiekko - Haukat