torstai, 01 lokakuu 2015 12:52

Suomi-sarjan tärpit: Ketterä, Kopla ja IPK

Kirjoittanut Riku Saari
Pelaako Kiekkokoplan välinehuolto aiempaa paremmin? Pelaako Kiekkokoplan välinehuolto aiempaa paremmin? Kuva: Joona-Pekka Hirvonen/ jphirvonen.kuvat.fi

Suomi-sarjassa pelataan todella kiinnostava viikonloppu, kun yksi joukkue parkkeeraa karavaaninsa viikonlopuksi Tampereelle, toinen vahvistuu Mestis-miehillä ja kolmas yrittää jatkaa lentoaan yhä korkeammalle.

Viime kaudella runkosarjan voittaneella Forssan FPS:llä on perjantaina erinomainen mahdollisuus avata voittotilinsä VG-62:n isäntänä. Haastavaksi urakan tekee se, että joukkueen kokoonpanosta on sivussa peräti kahdeksan miestä.

Haasteita on myös KJT:lla. Karvaan JHT-tappion jälkeen joukkue kävi keskiviikkona häviämässä sarjakärkeen nousseelle Porvoon Huntersille. Tiukka kolmen ottelun viikko jatkuu Hyrylässä porilaista Karhu HT:ta ja oululaista AIK:ta vastaan. Näistä otteluista pitäisi saada pisteitä.

Räisänen jatkaa maalissa?

Viime viikonloppuna kahden ottelun vieraskiertueelta kaksi voittoa kaivanut JHT viettää tämän viikonlopun kotonaan, kun se kohtaa lauantaina Jyväskylästä saapuvan D-Kiekon. D-Kiekon maalilla debytoi viime viikonloppuna voitokkaasti Meeri Räisänen, jonka 30 torjuntaa ja voitto-ottelu ennakoivat  kunnianhimoiselle naisten maajoukkueveskarille peliaikaa myös jatkossa.

Päävalmentaja Tommi Nekkulan mukaan kolmen hyvin pelaavan maalivahdin tilanne on mainio.

–  Jokainen on pelannut hyvin. Se on hyvä lähtökohta ja kilpailutilanne pistää kaikki yrittämään parastaan.

Pudotuspeleihin tähtäävän joukkueensa kokonaisuutta Nekkula pohtii näin.

– Joukkueen potentiaali on ollut tiedossa, jos vaan pystymme lyömään parasta pöytään jokaisessa pelissä. Sitoutuminen on ollut hyvällä tasolla. Silläkin saralla haluamme parantaa ja olla sarjan vaikein vastustaja kaikille, Nekkula kertoo.

Lisää Nekkulan kommentteja D-Kiekon FB-sivulta.

JHT - Ketterä, Kuva: Petteri Ikonen
 

Ketterä viettää viikonlopun Tampereella

Tampereella nähdään lauantaina kiinnostava kohtaaminen, kun PYRY ja Ketterä mittaavat toistensa pelikunnon Nokialla. Sarjataulukossa joukkueet ovat neljän ottelun jälkeen pisteen päässä toisistaan, PYRY yhdeksässä ja Ketterä kahdeksassa pisteessä.

PYRYn pistelinkona on seitsemän (3+4) pistettä nakuttanut Jouni Aalto, joka on tällä tahdilla laittamassa viime kauden piste-ennätyksensä (10+10=20) uusiin lukemiin jo hyvissä ajoin ennen joulua. Ketterän kokoonpanossa on tasaisempaa.

– Meillä on aika tasaisesti pelaava joukkue, mutta kyllä esimerkiksi puolustaja Pauli Levokari on tuonut meille paljon johtajuutta ja esimerkkiä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Myös laituri Jevgeni Soloviev on ollut energinen, Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen kertoo Leijonat.fi:lle.

– Pelasimme hyvän harjoituskauden ja päälle neljä sarjaottelua viikon sisään. Kaksi ensimmäistä hävisimme: toisen jatkoilla ja toisen rankkareilla. Kehityskaari on voittojen myötä nouseva, mutta kaksi kovaa peliä on taas tulossa viikonloppuna. PYRY on varmasti yksi sarjan suurimmista ennakkosuosikeista. He tulevat kovaa ja antavat paljon painetta, Mensonen ennakoi viikonlopun ensimmäistä ottelua.

KOOVEE aloittaa viikon ottelunsa vasta sunnuntaina, mutta jatkaa ensi viikolla kahdella arkipelillä. Joukkueen haasteena on ollut löperö puolustaminen, sillä neljässä ottelussa on mennyt omiin peräti 25 maalia. Tehtyjä maaleja on 14, joiden myötä neljästä ottelusta on saldona viisi pistettä.

– Vähän kaksijakoiset tunnelmat. On ollut hyviä ja huonoja pelejä. Paikallispelissä PYRYä vastaan saimme arvokkaan voiton. Omiin meni vain kaksi maalia. Seuraavissa otteluissa emme saaneet samanlaista tunnelatausta. En oikein tiedä, mistä se johtuu, päävalmentaja Samuli Simula kertoi torstaina puhelimitse.

Tulevan sunnuntain ottelu Imatran Ketterää vastaan on hyvä mittari tamperelaisten todellisesta Suomi-sarjatasosta.

– En ole nähnyt Ketterän pelaavan pariin vuoteen. Jos pystymme samaan lataukseen kuin PYRYä vastaan, niin luotan kyllä joukkueeseen, Simula arvioi.

Kiekkokoplan puolustaja Antti Väänänen taivuttaa kiekon matkaan. Kuva: Kiekkokopla.com

Joko Kiekkokopla nappaa avausvoiton?

Seinäjoelle ja Jyväskylään viikonloppuna matkaavalla Kiekkokoplalla on erinomainen tilaisuus napata kauden avausvoittonsa. Kahden rökäletappion jälkeen joukkue oli jo paremmin mukana KOOVEEta vastaan, kun joukkue kiipesi kolmannessa erässä 1–4-tappiolta viimeisen sekunnin maalilla 5–5-tilanteeseen.

Onnistumisen ilo hyytyi nopeasti, sillä jatkoaikaa oli pelattu vain 16 sekuntia, kun KOOVEEn puolustaja Aleksi Mattila pamautti illan toisellaan toisen pisteen Tampereelle.

Joensuulaiset vahvistuvat viikonlopuksi kolmella KeuPa-miehellä, kun puolustaja Keni Karalahti ja hyökkääjät Atte Kukonlehto sekä Svante Myllylahti liittyvät koplaan. Mikäli Kiekkokoplan paketti pysyy lauantaina paremmin kasassa heti alusta asti, saattaa S-Kiekko hyvinkin olla Kiekkokoplan kauden ensimmäinen voitettu vastustaja.

Viime lauantaina S-Kiekko voitti tahmeasti kautensa aloittaneen FPS:n vasta voittomaalikilpailussa maalein 4–3. Huomionarvoista on se, että kaikki FPS iski kaikki maalinsa ylivoimalla. Sunnuntaina seinäjokelaiset totesivat PYRYn paremmaksi selvin 3–6-lukemin.

IPK on puolustanut tiiviisti. Kuva: Joona-Pekka Hirvonen / jphirvonen.kuvat.fi


Jatkuuko IPK:n lento?

Iisalmessa kausi on alkanut suorastaan murskaavasti. Kolmen pelatun ottelun jälkeen IPK:n maaliero on jäätävä 29–3. Joukkueen päävalmentaja Jukka Niiranen hillitsi Leijonat-fi-haastattelussa hehkuttelua ja kehotti palaamaan asiaan, kun täysi kierros on pelattu.

IPK:lla on viikonloppuna edessään kahden ottelun kierros Länsi-Suomeen, kun joukkue matkustaa ensin lauantaiksi Kaarinaan kolmen pisteen HCIK:n vieraaksi ja sunnuntaiksi Naantaliin.

Siellä kotijoukkue VG-62 saa otteluun pienen edun, sillä se pelaa viikonlopun toisen ottelunsa jo perjantaina ja lepää lauantain. Etu saattaa tulla tarpeeseen, sillä VG-62 on onnistunut kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussaan maalinteossa vain kahdeksan kertaa. Kasassa on kolme pistettä.

 

Jeskanen tehokkain pistenikkari
Suomi-sarjan pistepörssiä hallitsee Toni Jeskanen, jolla on viiden ottelun jälkeen kasassa komeat 10 tehopistettä. Perässä on jono IPK-miehiä, joiden otteet ovat viikonlopun mielenkiintoisimpia spekulaation kohteita.

Porvoolaisista on hyvä painaa mieleen Otto Cichoracki, joka iski keskiviikkona kaksi maalia ja on nyt kahdeksalla tehopisteellä pistepörssin kuutosena. Viidessä ottelussa kuusi maalia tehnyt KJT-pyssy Juuso Perttilä on myös luupin alla.

Otteluohjelma, sarjataulukko ja tilastot.