maanantai, 28 syyskuu 2015 15:17

Meeri Räisänen miesten otteluista: "Helpompia kuin naisten pelit"

Kirjoittanut Riku Saari
Meeri Räisänen on tuttu näky myös Leijonien paidassa. Meeri Räisänen on tuttu näky myös Leijonien paidassa. Pasi Mennander

Naisleijonistakin tuttu maalivahti Meeri Räisänen pelaa Suomi-sarjaa D-Kiekossa ja naisten SM-sarjaa JYP Naisissa. Lisäksi hyvät esitykset voivat avata portin myös JYP-Akatemian Mestis-joukkueeseen

Ensimmäisessä Suomi-sarjan ottelussaan lauantaina Räisänen torjui 30 kertaa, kun hänen joukkueensa D-Kiekko voitti Naantalin VG-62:n maalein 8–5. Ottelu ratkesi toisessa erässä, kun D-Kiekko tykitti kuusi maalia VG-62:n kahta vastaan. Räisänen torjui erässä 16 kertaa.

– Se oli puoliväliin asti tiukka peli. Sitten tapahtui jotain ja saatiin aika nopeasti muutama maali. Siihen ottelu ratkesi. Kolmas erä oli jo vähän pelailua. Pääasia, että tuli kolme pistettä ja voitto kotiin, Räisänen summasi ottelun.

Monissa liemissä keitetty veskari kertoo, ettei ottelussa hänen puolestaan ollut erityistä jännitettä tai latausta, vaan 30 torjuntaa hoituivat normaaliin tapaan.

– Miesten pelit ovat jopa helpompia, koska tilanteet tulevat selkeämmin ja nopeammin. Tykkään hirveästi pelata miesten pelejä.

Räisänen pelaa tällä kaudella myös naisten SM-sarjaa JYP Naisissa. Päällimmäinen syy kahteen sarjaan on se, että kauden päätavoitteet, kansainväliset ottelut ja MM-kisat häämöttävät keväällä.

– Naisissa tempo on vähän eri, joutuu odottelemaan tilanteita. Mutta haluan säilyttää tatsin myös naisten pelejä ajatellen, koska ainoat mahdolliset kansainväliset pelit ovat naisten pelejä.

Venäjällä Nižni Novgrodoissa vietetty viime kausi valmisti 25-vuotiasta Räisästä lähinnä henkisellä puolella. Kokemus oli arvokas ja poikkeuksellinen.

– Venäjä on ainoa paikka, jossa voi ammattilaisena pelata. Harva naispelaaja pääsee pelaamaan ammatikseen.

– Kehityin ainakin henkisellä puolella paljon, mitkään pikkuasiat eivät enää hetkauta. Opin keskittymään omaan tekemiseen ja opin siihen, että jokainen peli pitää voittaa.


Mies-naisasetelma on Räisäsen puheista päätellen kulunut aihe. Hän haluaa olla, ja onkin, vain yksi pelaaja muiden joukossa.

– Pojat, tai siis äijät, ovat suhtautuneet hienosti ja pitävät minuakin yhtenä äijistä. Niin sen pitää ollakin. En halua erotella, kuka on tyttö tai poika. Sitä mietitään liikaa. Jokainen on pelaaja, ja pitäisi lähteä sitä kautta ajattelemaan asiaa, Räisänen kertoo tympääntyneenä.

 

Nähdäänkö Räisänen tulevaisuudessa myös Mestiksessä? Se on mahdollista, sillä hänet on rekisteröity D-Kiekon ja JYP Naisten lisäksi myös JYP-Akatemian Mestis-joukkueesaan.


– Sen näkee sitten. Jos pelit menevät hyvin, niin sitä kautta voisi päästä kokeilemaan Mestiksessä. Aina sitä haluaa suunnata ylöspäin, Räisänen pohtii jatkoaan.