torstai, 12 syyskuu 2019 11:46

Suomen Cup: Hermes jauhaa peliä neljällä kentällä

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Kokkolan Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen sanoo Suomen Cupin puolivälieräviikon antavan hyvin infoa siitä, missä pelaajat sekä joukkue menevät ja miten peli kulkee. Vastassa kun on Jokipojat Joensuusta.

– Jokipojat on satsannut tähän kauteen ja saanut hyviä vahvistuksia. Joukkueessa on uutta intoa. Heitä vastaan me oikeasti nähdään, mikä meidän taso on, mitä pitää parantaa ja missä ollaan hyviä tällä hetkellä, Tuunanen summaa viikon annin.

Hermes voitti puolivälierien ensimmäisen ottelun Jokipoikia vastaan 4–3 ja toinen ottelu pelataan perjantaina. Kuten aina, Hermes lähtee perjantainakin pelaamaan pelkästään voitosta.

– Suomen Cupin voitosta pelataan, totta kai. Tosin tässä on tietynlaista kiirettä, kun halutaan pelata voitosta, mutta kuitenkin asiat on vielä vähän kesken sarjaa ajatellen. Sarja on meille se tärkeämpi juttu, mutta toki Suomen Cup on myös tärkeä, Tuunanen selittää ja jatkaa, että Suomen Cup tuo hieman haastetta syksyyn, koska hän haluaisi keskittyä treenaamiseen tässä vaiheessa.

– Mutta Suomen Cupin voittoa tavoitellaan, hän linjaa.

Hermes ei ole vielä joukkueena lyönyt lukkoon pian alkavan Mestis-kauden tavoitteita, mutta kovatasoiseen sarjaan on valmistauduttu.

– Ei ole hirveästi varaa ohi-peleihin. Jos sellaisen pelaa, niin saalis on nolla pistettä siitä ottelusta, se on aika varma. Uskon, että sarjassa kuka tahansa pystyy voittamaan kenet vaan. Voitot menee pienellä marginaalilla, eikä kukaan hallitse isosti, Tuunanen arvioi.

Hän pohtii, että muutama joukkue on nyt panostanut pelaajistoon aika paljon, kuten Imatran Ketterä ja Kiekko-Vantaa, ja on varmasti vahva, mutta Hermes on heti heidän takanaan valmiina haastamaan.

– Meillä on vielä nuorempi joukkue kuin viime vuonna. Meiltä lähti kärjestä osaamista pois, mutta siihen on saatu jätkiä, joihin olen erittäin tyytyväinen. Mutta se voi kestää, ennen kuin he kasvavat siihen rooliin.

Muutoksista huolimatta Hermeksen tavoite on pelata tällä kaudella hyvin samanlaista peliä kuin viime kaudella, mieluummin vielä paremmin.

– Meidän vahvuus on se, että meillä on neljä aika tasaista kenttää. Me pystytään hyökkäämään neljällä kentällä, eikä yhdenkään kentän tarvitse vain heittää kiekkoa päätyyn. Neljä kenttää jauhaa peliä koko ajan, ja me pystytään pitämään tempoa yllä pelistä toiseen, Tuunanen ruotii joukkuettaan.

Muuttuneesta kokoonpanosta huolimatta hän on tyytyväinen joukkueen tilanteeseen.

– Kestää tietysti jonkin aikaa, ennen kuin saadaan taas omat jutut näkymään koko ajan. Mutta saatiin sellaisia pelaajia, joita haluttiinkin.

Olet nyt

Etsi sivustolta