keskiviikko, 11 syyskuu 2019 17:30

K-Vantaa testaa uudet oppinsa – "Paljon pitää vielä tehdä töitä"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
K-Vantaan Harri Kainulainen. K-Vantaan Harri Kainulainen. Toni Jaconelli

Kiekko-Vantaan päävalmentajana tällä kaudella aloittanut Jesse Welling sanoo Suomen Cupin puolivälierien olevan joukkueelle merkittävä asia.

– Saadaan hyvä vastustaja (Tampereen KOOVEE) ja hyvät pelit tällä viikolla. Saadaan myös kaikki informaatio, mitä tällä hetkellä tarvitaan. Tämän viikon jälkeen tiedetään paremmin, miten ja missä joukkue menee, hän selittää.

Mestis-joukkueet K-Vantaa ja KOOVEE saivat kumpikin täksi kaudeksi uuden käskyttäjän, kun Welling siirtyi Raumalta Vantaalle ja Miikka Kuusela Lempäälästä Tampereelle.

– Tässä vaiheessa minulla ei ole kauhean selkeää kuvaa kaikista vastustajista. Keskittyminen on ollut koko ajan omassa joukkueessa ja sen tekemisessä. Mutta sen tiedän, että nyt Suomen Cupissa vastaan tulee hyvä joukkue, Welling mainitsee ja on hyvillään siitä, että Cupin otteluissa on oikeasti panosta.

– Merkitykselliset ottelut ovat hyvä asia. Jos ajattelee Suomi-kiekkoa isommassa kuvassa, niin varsinkin Suomi-sarjan joukkueet saavat mahdollisuuden pelata kovia otteluita.

K-Vantaa pelaa Suomen Cupia sillä asenteella, että aina lähdetään voittamaan, kun pelipaita laitetaan päälle. Eli voitto on jokaisen ottelun tavoite, ja joukkue yrittää mennä niin pitkälle kuin mahdollista.

– Olen tyytyväinen siihen prosessiin, joka on ollut käynnissä. Mutta en missään nimessä tarkoita, että joukkue on jo valmis sarjakauteen. Töitä on tehty hyvin ja kehitytty, mutta kausimatka on vasta alussa. Paljon pitää vielä tehdä töitä, Welling painottaa.

Hän luettelee, että peliaktiivisuus, luistelu ja kamppailupelaaminen ovat K-Vantaan vahvuudet, kun joukkue on täydessä iskussa syyskuun lopulla Mestis-kauden käynnistyessä.

– Sarjatavoitteista ei ole vielä puhuttu joukkueen kanssa, mutta niistä kyllä keskustellaan. Pelataan nyt Suomen Cupin ottelut ensin ja yritetään ottaa niistä maksimaalinen hyöty, Welling summaa.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta