torstai, 05 syyskuu 2019 08:22

Suomen Cup: RoKi on sitkeä ja nälkäinen

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

Rovaniemen Kiekko avasi Suomen Cupin omalta osaltaan keskiviikkona, ja joukkueen tavoite oli laittaa peli jengoilleen sekä tehdä asioita, joita on viimeiset viikot harjoiteltu. Suunnitelma toimi ja toi 9-1 –voiton Raahe-Kiekosta.

- Suomen Cupissa saa hyviä sarjan alkuun valmistavia pelejä. Kun on virallinen ottelu eli lyödään numerolaput rintaan ja ruvetaan pelaamaan, niin se on sitten tosissaan ja kilpaa. Otteluissa on panosta, RoKi:n päävalmentaja Santeri Immonen tuumii.

Suomen Cupin kolmannella kierroksella Rovaniemen ja Raahen kanssa samassa lohkossa pelaa Iisalmen Peli-Karhut, jonka RoKi kohtaa perjantaina.

- IPK:n valmentaja on vaihtunut (Niko Härkönen), ja siellä puhaltaa vähän uudet tuulet. IPK on yksi Mestiksen ennakkosuosikeista, joten on kiva testata porukka perjantaina, Immonen jatkaa.

Mestiksen sarjakauteen valmistautuva RoKi haluaa edetä Suomen Cupissa mahdollisimman pitkälle, mutta ottaa silti viikon kerrallaan.

- Aina viikonlopun jälkeen katsotaan, että ketä tulee seuraavaksi vastaan, vai tuleeko ketään. Jos päästään jatkoon, niin sitten on aina kaksi hyvää peliä tulossa, Immonen mainitsee.

Mitä taas Mestis-kauden tavoitteisiin tulee, ne on kyllä asetettu joukkueen sisällä – ja sinne ne jäävätkin. Immonen kertoo vain sen, että joukkue ottaa pieniä askelia, tai pyrkii kohti pieniä tavoitteita pitkin kautta, ja toivon mukaan keväällä odottaa sitten iso palkinto.

- Ei edetä liian nopeasti. Mutta kyllä me halutaan lähteä terävästi sarjaan heti alusta lähtien hakemaan tarvittava määrä pisteitä.

RoKi eteni viime kaudella Mestiksen pudotuspeleihin, ja Immonen naurahtaa, ettei hän usko kenenkään nälän siitä pienentyneen. Kuulostaa siis siltä, että Rovaniemellä ei tyydytä vähempään kuin jatkopaikkaan runkosarjan jälkeen.

Immonen kuvailee joukkueensa olevan paljon töitä tekevä, luisteleva ja periksiantamaton, miettii hetken ja sanoo, että sitkeä on ehkä hyvä sana kuvaamaan porukkaa. Myös otteluiden ratkaisemiseen tarvittavaa kiekollista taitoa löytyy.

- Ei tässä vielä olla valmiita, ja tämä Cup onkin loistava tilaisuus valmistavalla matkalla. Siihen tähdätään, että päästään heti sarjan alussa hyvin liikkeelle, valmentaja toteaa.

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta