tiistai, 11 syyskuu 2018 06:16

Suomen Cup: Vain voitto kelpaa IPK:lle

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: Vain voitto kelpaa IPK:lle Jukka Salminen

IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen joukkoineen on asettanut kaksi tavoitetta tälle kaudelle: menestyminen Suomen Cupissa sekä Mestiksessä.

- Molemmat ovat mahdollisia, sillä Mestis ei ole alkanut ja Suomen Cupissa ollaan vielä mukana, hän sanoo ja lisää pitävänsä Suomen Cupista hyvin paljon.

- Suomen Cup on erinomainen tilaisuus saada tässä vaiheessa kautta painepelejä, joilla on tuloksellinen merkitys. Jokainen joukkue tietää, että pitää voittaa, jos haluaa menestyä ja mennä jatkoon.

Suomen Cup on edennyt puolivälieriin ja opettanut Sinkkoselle jo sen, että kun pelissä tulee ongelmia, niin niihin täytyy nopeasti löytää ratkaisu ottelun aikana. Hän mainitsee esimerkkinä viime perjantain ottelun, kun IPK oli tappiolla lohkonsa ottelussa Jokipoikia vastaan.

- Viimeiset parikymmentä minuuttia me voitettiin 2-0 ja jatkoajalla voitettiin koko ottelu. Semmosia asioita ei saa harjoittelulla aikaiseksi. Joukkueen sisältä tuleva voima tuli esille, kun väkisin käänsimme illan itselle ja menimme jatkoon.

IPK:n vastustaja puolivälierissä on Peliitat Heinolasta, joka on Sinkkoselle tuttu kaupunki niin pelaajana kuin valmentajana. Hän tuntee osan Peliittojen pelaajista, ja päävalmentaja Jani Keinänen on hänen hyvä ystävänsä. Myös Peliittojen apuvalmentaja Ville Kiiskinen on Sinkkosen hyvä ystävä ja entinen ketjukaveri Heinolan vuosilta.

- Katsotaan, millainen ottelusta tulee. Mutta henkilöitten kautta ei pitäisi tulla mitään isoja yllätyksiä, Sinkkonen naurahtaa.

Ystävyyssuhteet laitetaan kuitenkin jäihin keskiviikkona ja perjantaina pelattavien ottelujen ajaksi, sillä IPK aikoo edetä välieriin ja edelleen finaaliin. Joukkue nimittäin haluaa voittaa Suomen Cupin.

Sinkkonen kertoo IPK:n valmistautumisen pian alkavaan kauteen olleen erittäin rikkonaista, sillä neljällä kentällä harjoittelu sekä pelaaminen on ollut harvinaista herkkua.

- Perjantainakin pelattiin pääsääntöisesti kolmella kentällä. Toiveissa on, että tällä viikolla saataisiin KalPasta vähän apua ja muutama oma loukkaantunut hyökkääjä takaisin. Silloin saataisiin neljä ketjua kasaan, toivon mukaan viimeistään perjantaina.

Sinkkonen muistelee, kuinka joukkueen viime kausi päättyi playoffien ensimmäisellä kierroksella. Vastassa oli silloinen puolustava mestari SaPKo, joka voitti kuudennen ottelun jatkoajalla 5-4 ja lähetti IPK:n kesälomalle.

- Kyllä siltä kierrokselta pitää mennä nytjatkoon. Se on meidän tavoite tälle kaudelle.

Sinkkonen mainitsee joukkueensa vahvuudeksi sen, että hyökkäysrintama on leveämpi kuin viime kaudella.

- Meillä on nyt useampi kaveri, joka pystyy kantamaan harteillaan vastuun pisteiden tekemisestä. Vieraspelaamista meidän pitää petrata viime vuoteen verrattuna. Silloin meidän sarjasijoitus petraantuu huomattavasti.

Ja sitten IPK:llä on se kuuluisa seitsemäs pelaaja.

- Meillä on sarjan ylivoimaisesti paras kotiyleisö, ja se on meille iso etu. Kankaan monttuun kun tullaan, niin sieltä ei lähde mitään ilmaiseksi, Sinkkonen kehuu.
 

Suomen Cupin keskiviikkona 12.9. käynnistyvien puolivälierien otteluohjelma löytyy Jääkiekkoliiton tulospalvelusta. Otteluiden pelitavasta voit lukea lisää täältä.

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta