perjantai, 31 elokuu 2018 13:42

Suomen Cup: Jatkopaikka olisi lottovoitto LiKille

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: Jatkopaikka olisi lottovoitto LiKille LiKi

2-divisioonassa pelaavan LiKin päävalmentaja Tomi Reinikainen pitää lottovoittona sitä, jos joukkue etenee jatkoon Suomen Cupin toiselta kierrokselta.

- Vastus on todella kova. SoKi pelaa samassa sarjassa meidän kanssa ja Kajaanin Hokki on entinen Mestis-seura sekä tällä kaudella varmaan yksi Suomi-sarjan ennakkosuosikeista, hän ruotii.

Reinikainen kertoo, että uutta tulemista jääkiekkokartalle tekevä Liminka pohti jo vuosi sitten osallistumista Suomen Cupiin. Joukkue oli edellisellä kaudella noussut 3-divisioonasta kakkoseen ja heti nousukaudella pelannut sarjafinaalissa Raahea vastaan – mutta Raahe oli vielä vahvempi.

- Vuosi sitten ei uskallettu lähteä, kun ei oikein tiedetty mikä taso on. Tämän kauden alkua rakennettiin sitten niin, että mennään Suomen Cupin toiselle kierrokselle. Jos mennään vielä pitemmälle, niin se olisi hieno voitto meille, hän jatkaa.

Reinikainen toivoo joukkueelleen mahdollisimman paljon kovia pelejä ennen sarjakauden alkua, ja Suomen Cup on loistava tilaisuus verrata omaa tasoa muihin joukkueisiin.

- Nyt on kuukausi oltu jäällä. Muutamaa pelaajaa odotetaan vielä joukkueeseen, eli lopullisia kentällisiä ei ole pystynyt rakentamaan. Mutta olen tyytyväinen, sillä aika valmista peliä pystyttiin esittämään heti ensimmäisissä Suomen Cupin peleissä.

Reinikainen valmentaa nuorta joukkuetta, jonka keski-ikä on 25 vuoden tienoilla, jos muutamaa kolmekymppistä pelaajaa ei lasketa mukaan. Porukka sai tässä kuussa kovan vahvistuksen puolustuspäähän, kun seuran kasvatti, 349 liigaottelua pelannut Antti Ylönen liittyi vahvuuteen.

- Tavoitteiden pitää olla joka vuosi kovemmat. Sarjanousua ei haeta vielä tälle kaudelle, mutta yritetään kasvattaa liminkalaista kiekkokulttuuria sellaiseksi, mitä se on joskus ollut. A.I.K Uleåborg on täältä lähtöisin ja oli aikoinaan meidän edustusjoukkue. Tämä on tavallaan uusi tuleminen Limingan edustukselta, hän selittää ja lisää, että joukkue lähtee kauteen tavoitteenaan sarjan ykköspaikka.

Päävalmentaja mainitsee hyökkäyksen laajuuden LiKin vahvuudeksi, samoin innokkuuden.

- Pelaajia on helppo valmentaa, sillä he ovat hyvin vastaanottavaisia ja haluavat kehittää itseään. Luistelu ja liike ovat myös meidän vahvuuksia, kun meillä on pieni kaukalo. Fysiikkaa kasvatetaan tässä vaiheessa kovasti, että saataisiin voimaa pelaamiseen, Reinikainen summaa.
 

Suomen Cupissa pelataan perjantaina 31.8. yhteensä 11 ottelua. Perjantain ja myös viikonloppuna pelattavien otteluiden seuranta löytyy Jääkiekkoliiton tulospalvelusta.

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta