tiistai, 28 elokuu 2018 21:20

Suomen Cup: Karhu HT ottaa itsestään mittaa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: Karhu HT ottaa itsestään mittaa Karhu HT

Porin Karhu HT:tä luotsaava Kari Makkonen pitää Suomen Cupia erittäin hyvänä tilaisuutena ottaa selvää, missä mennään. Hän näkee oman joukkueensa tason ja voi verrata sitä muihin Suomi-sarjan joukkueisiin.

- Oman harjoittelun kannalta nämä ovat hyviä pelejä, ja voi olla tyytyväinen, jos päästään jatkoon seuraavalle kierrokselle. Sitten ei olekaan enää pitkä aika kauden alkuun, hän tuumii.

Makkosen viime kauden joukkue, 2-divisioonassa pelannut Kokemäen Kova-Väki ja Karhu HT löivät hynttyyt yhteen viime kauden päätteeksi, ja seurojen edustusjoukkueet yhdistyivät Suomi-sarjan joukkueeksi.

- Olen nyt ensimmäistä kertaa mukana Suomen Cupissa. Vähän tämä on meillä vielä hakemista, kun ei ihan varmasti tiedetä, kuka loppujen lopuksi pelaa joukkueessa kauden alkaessa. Mutta Suomen Cupin ottelut ovat hyviä harjoitusotteluja, hän selittää.

Karhu HT pelaa samassa lohkossa Ylöjärven Uplakersin ja Kauniaisten GrIFK:n kanssa. Makkonen ei tunne joukkueita entuudestaan, mutta lupaa, että täysillä lähdetään pelaamaan ja jatkopaikkaa hakemaan. Lohkon voittaja etenee seuraavalle kierrokselle.

Karhu HT oli viime kaudella Suomi-sarjan kolmanneksi viimeinen joukkue ja vältti niukasti putoamiskarsinnat. Makkosen mukaan selkeä tavoite tulevalle kaudelle on se, että siitä ei tule viime vuoden uusintaa.

- Silloin oltiin häntäpäässä ja nyt lähdetään parantelemaan asemia. Kyllä meidän pitäisi olla sarjan puolivälissä, ehkä jopa sen paremmalla puolella.

Päävalmentaja nimeää kokemuksen Karhujen vahvuudeksi.

- Meillä on paljon porilaisia pelaajia, jotka eivät pelanneet viime kaudella loukkaantumisen takia tai pelasivat jossain muualla. Jos me saadaan kaikki heidät mukaan, niin silloin meillä on iskukykyinen porukka.

Suurin haaste lienee se, että joukkuetta ja kautta rakennetaan pelaajien siviilielämän ehdoilla. Ketjut ja kentälliset eivät ole kiveen hakattuja.

- Kaikki kaverit ovat töissä, ja siksi kokoonpano vaihtelee. Esimerkiksi aina ei tiedä, ketä saadaan mukaan vieraspeleihin, jos matkalla joudutaan yöpymään. Mutta uskon, että monella muulla joukkueella on sama tilanne. Ei ketään pelaajaa voi tai pidä pakottaa mihinkään, Makkonen ymmärtää, että pelaajilla on elämää hallin ulkopuolellakin.

Karhu HT pelaa samassa lohkossa GrIFK:n ja Uplakersin kanssa, lohkon otteluohjelma löytyy täältä. Suomen Cupin toinen kierros pelataan  29.8.-2.9. - linkit kaikkien lohkojen otteluohjelmiin löytyvät täältä.

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta