maanantai, 02 maaliskuu 2020 12:31

Nuorten SM: Runkosarjan päätöspelit edessä – tässä panokset

Kirjoittanut
HIFK (Eetu Kukka) ja Jokerit (Tomas Totro) kohtaavat Nuorten SM-liigan runkosarjan päätöskierroksella keskiviikkona. HIFK (Eetu Kukka) ja Jokerit (Tomas Totro) kohtaavat Nuorten SM-liigan runkosarjan päätöskierroksella keskiviikkona. Riku Laukkanen

Nuorten SM-liigan runkosarja huipentuu tiistaina ja keskiviikkona päätöskierroksen otteluilla. Sarjan kolme kärkisijaa ovat jo varmistuneet, mutta sekä muista puolivälieräpaikoista ja viimeisestä villistä kortista käydään vielä huipputasainen kamppailu.

Kärpät voittaa runkosarjan selkeällä erolla HIFK:hon. Jokerit lähtee pudotuspeleihin myös kotiedulla runkosarjan kolmannelta sijalta. Päätöskierroksella HIFK isännöi Jokereita paikallisottelussa.

Ässät on tällä hetkellä kiinni neljännessä sijassa ja viimeisessä kotiedussa puolivälieriin. Porilaisten piste-ero on kuitenkin vain yksi piste HPK:hon, jonka perässä Pelicans ja Tappara ovat vain pisteen eroilla toisistaan. Neljän joukkueen kamppailussa viimeinen jää ilman suoraa puolivälieräpaikkaa. Nelikosta vain Ässät on varmistanut paikkansa kuuden joukossa.

HPK kohtaa tiistain kierroksella Turussa TPS:n, joka sijoittuu runkosarjassa kahdeksanneksi. TPS:n kausi jatkuu villi kortti –kierroksella. Neljän ottelun tappioputkessa oleva HPK tarvitsee TPS-ottelusta vähintään yhden pisteen varmistaakseen paikkansa kuuden parhaan joukossa. Keskiviikkona Kärppiä vastaan pelaavien Ässien ohitukseen HPK tarvitsee voiton TPS:stä.

Kävi tiistain ottelussa miten tahansa, lopulliset sijoitukset ratkaistaan keskiviikon peleissä. Kymmenestä viimeisestä ottelustaan kahdeksan voittanut Tappara pelaa Lahdessa Pelicansia vastaan ja panoksena on paikka kuuden parhaan joukossa. Tappara tarvitsee ottelusta varsinaisen peliajan voiton, jotta se nousisi Pelicansin ohi. Toisaalta, mikäli TPS kaataa tiistaina HPK:n varsinaisella peliajalla, Tapparan jatkoaikavoitto keskiviikkona toisi sekä Pelicansin että Tapparan hämeenlinnalaisten ohi.

Panokset ovat huipussaan myös Mikkelissä Jukurien ja JYPin välillä. Joukkueiden piste-eroa on vain yksi piste, ja ottelun voittaja nousee yhdeksäntenä joukkueena pudotuspeleihin ja villi kortti –kierrokselle TPS:ää vastaan. Hävinneen joukkueen kausi päättyy keskiviikon otteluun.

Villi kortti –kierroksen neljäs joukkue tulee alemmasta  loppusarjasta. Ennen viimeistä kierrosta paikassa on kiinni KalPa, joka on taulukon kärjessä tasapistein Ilveksen kanssa. Ilves kohtaa tiistaina K-Vantaan ja KalPa pelaa keskiviikon päätöspelissään TUTOa vastaan.

Päätöskierroksen ohjelma // ylempi loppusarja

Tiistai 3.3.
Turku 18.30 TPS – HPK

Keskiviikko 4.3.
Raksila 16.00 Kärpät – Ässät
Töölö 2 18.00 HIFK – Jokerit
Mikkeli 19.00 Jukurit – JYP
Lahti 19.00 Pelicans – Tappara

Olet nyt