keskiviikko, 27 marraskuu 2019 12:32

Tässä ovat Nuorten SM-liigan kovimmat tehoduot – katso tilastokooste

Kirjoittanut
Nuorten SM-liigan kauden tehopelaajia: Leevi Lemberg (vas.), Veeti Miettinen, Veikko Loimaranta ja Niko Kautiainen. Nuorten SM-liigan kauden tehopelaajia: Leevi Lemberg (vas.), Veeti Miettinen, Veikko Loimaranta ja Niko Kautiainen.

Joukkueelleen arvokas pelaaja voidaan määritellä monella tavalla. Huipputorjunnat tiukoissa paikoissa, tasokas puolustuspeli illasta toiseen tai laadukas hyökkäyspeli niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissakin. Nostimme esiin kaksi hyökkääjäkaksikkoa, jotka ovat vakuuttaneet osaamisellaan ja tehokkuudellaan Nuorten SM-liigan syyskaudella.

Kiekko-Espoo kamppailee tiukasti viimeisestä paikasta kevätkauden 10 parhaan loppusarjaan. Ennen kuutta viimeistä ottelua espoolaisten ero kymmenentenä olevaan SaiPaan on kaksi pistettä. Joukkueen ykkösketjun laitahyökkääjät Veeti Miettinen ja Leevi Lemberg ovat kannatelleet joukkuetta huippuluokan tehokkuudellaan. Ketjun sentterinä on pelannut vasta 16-vuotias Verner Miettinen, Veetin nuorempi veli.

20-vuotias Leevi Lemberg on ottanut kolmannella kaudellaan Nuorten SM-liigassa ison askeleen eteenpäin. Viime kaudella Lemberg kokosi 48 ottelussa 32 pistettä. Syyskaudella Lemberg on pelannut yli piste per peli –tahdilla.

K-Espoon ykkösketju on tehnyt kaudella yhteensä 39 maalia, lähes 49 prosenttia K-Espoon koko syyskauden maaleista. 18-vuotias Veeti Miettinen johtaa Nuorten SM-liigan maalipörssiä 21 osumallaan ja on yksin tehnyt yli neljänneksen espoolaisten maaleista. Miettinen on myös sarjan kovin pistenikkari joukkueen maalimäärään suhteutettuna: hän on kerännyt pisteitä reilusta 41 prosentista joukkueensa maaleista.

* * *

SaiPa taistelee samoista sijoituksista K-Espoon kanssa. Joukkueen kaikki kaikessa tällä kaudella on ollut keskushyökkääjä Veikko Loimarannan ja Niko Kautiaisen muodostama duo. Ketjun kolmantena lenkkinä ovat kauden aikana pelanneet sekä kapteeni Jani Taskula että Jere Maarnela.

Loimaranta ja Kautiainen pelasivat viime kaudella Jokereissa. Nyt kaksikko tekee väkevää läpimurtoa uusissa ympyröissä. Joulun alla 19 vuotta täyttävä Loimaranta on pelannut Nuorten SM-liigaa jo kahdella edellisellä kaudella, mutta 18-vuotiaalle Kautiaiselle täysi kausi A:ssa on uran ensimmäinen.

Tällä hetkellä Loimaranta on yhdeksän ottelun pisteputkesssa ja kerännyt jaksolla 17 (7+10) pistettä. Kautiaisen pisteputki on jo 11 ottelun mittainen (6+11=17).

Pistepörssissä Loimaranta on toisena ja maalipörssissä kolmantena. Joukkueensa maaleista hän on kerännyt pisteitä reilussa 40 %:ssa – lähes Veeti Miettisen tehokkuudella.
 

 

Tilastossa pelaajan maalit/pisteet ja niiden osuus (%) joukkueen tekemistä maaleista.  

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta