keskiviikko, 30 maaliskuu 2016 09:50

HPK:n Ukko-Pekka Luukkonen on Nuorten SM-liigan kuukauden tulokaspelaaja

Kirjoittanut
Ukko-Pekka Luukkonen on ollut tärkeä palanen HPK:n menestyksessä. Ukko-Pekka Luukkonen on ollut tärkeä palanen HPK:n menestyksessä. Pasi Mennander

Nuorten SM-liigan maaliskuun tulokaspelaajaksi on valittu HPK:n maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen.

Luukkosen torjuntaprosentti yhdeksässä maaliskuussa pelaamassaan ottelussa oli 92.6, ja hän torjui HPK:lle kuusi voittoa. Yksi ottelu päättyi tasatulokseen, ja kaksi tappioon.

- Omalta osalta peli sujui hyvin maaliskuun aikana ja joukkueena pääsimme pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Meillä on hyvä nippu kasassa, Luukkonen tuumii.

Runkosarjassa yhdeksänneksi sijoittunut HPK eteni pudotuspeleissä välieriin saakka, mutta Ilves osoittautui lopulta liian kovaksi vastustajaksi edeten loppuotteluihin voitoin 2-1.

- Ilves oli tosi hyvä vastustaja. Itse olimme hätäisiä ja teimme jonkin verran virheitä. Lisäksi olimme tehottomia. Kolme tehtyä maalia kolmessa ottelussa on liian vähän, Luukkonen myöntää.

Hyvinkään Ahmojen kasvatti Ukko-Pekka Luukkonen täytti maaliskuun alussa 17 vuotta, joten ensi kaudellakin hän voisi vielä pelata B-nuorissa.

- Kausi on mennyt paremmin kuin odotin. Tavoitteena oli päästä pelaamaan B-nuorissa ja vakiinnuttaa paikka siellä. Tavoitteena oli päästä kokeilemaan muutama ottelu myös A-nuorissa, mutta tämän vuoden puolella olen torjunut lähes kokonaan A-nuorissa.

- Olen kehittynyt pelinluvussa ja saanut lisää rauhallisuutta otteisiini. Rauhallisuus ja pelinluku korostuvat A-nuorissa verrattuna B-nuoriin.

- A-nuorissa peli on selkeämpää ja siksi tavallaan helpompaa kuin B-nuorissa. Peli on suoraviivaisempaa, mutta myös järkevämpää, ja oma joukkue puolustaa paremmin, Luukkonen luettelee sarjojen välisiä eroja.

Luukkonen asuu edelleen Hyvinkäällä ja käy siellä lukiota. Muutto Hämeenlinnaan on kuitenkin edessä todennäköisesti jo tänä vuonna.

Ennen sitä hän tavoittelee HPK:n riveissä vielä SM-pronssia torstaina KalPaa vastaan pelattavassa pronssiottelussa.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta