torstai, 17 joulukuu 2015 11:22

Ässien Matias Varttinen on Nuorten SM-liigan joulukuun kuukauden pelaaja

Kirjoittanut
Matias Varttinen oli joulukuussa todella tehokkaalla pelipäällä. Matias Varttinen oli joulukuussa todella tehokkaalla pelipäällä. Pasi Mennander

Nuorten SM-liigan joulukuun kuukauden pelaajaksi on valittu Porin Ässien hyökkääjä Matias Varttinen.

Varttinen, 20, teki joulukuussa pelaamissaan neljässä ottelussa pisteet 3+7=10, ja hänen plusmiinuslukemansa oli +8. Koko sarjan pistepörssissä hän kipusi joulukuussa yhdenneksitoista, ja hän on joukkueensa paras pistemies.

- Omalta osalta alkukausi oli vaikea, mutta kun joukkue alkoi pärjäämään, nousevat yksilötkin paremmin esiin. Sitten niitä tehopisteitäkin alkoi kertyä enemmän. Kyllä minä itseltäni myös odotin paljon, koska tämä on jo kolmas kausi A-nuorissa, Matias Varttinen tuumii.

Ässien syyskausi sujui nousujohteisesti, ja joulutauolle porilaisjoukkue lähti neljän ottelun voittoputkessa. Viidentenä olevalla Ässillä on matkaa neljäntenä olevaan ja viimeistä suoraa puolivälieräpaikkaa hallussaan pitävään HIFK:hon vain yksi piste.

- Alkukausi oli joukkueeltakin vaikea, mutta lopulta alettiin saada vapauttavia voittaja. Ilmapiiri joukkueessa muuttui selkeästi rennommaksi muutaman voiton myötä, ja nyt on hyvä putki päällä.

Joulukuussa Ässät riepotteli murskalukemin 9-4 ja 8-2 Tapparan ja Sportin. Väliin mahtui hiukan tasaisemmat voitto-ottelut JYPiä ja Ilvestä vastaan. Nämä ottelut päättyivät porilaisten 4-2-voittoon.

Tapparaa vastaan Matias Varttinen saalisti tehot 2+3=5, JYPiä vastaan 0+1=1, Ilvestä vastaan 1+1=2 ja Sportia vastaan 0+2=2.

- Kauteen lähdettäessä ei ollut mitään suuria tavoitteita. Pudotuspelipaikkaa lähdimme tavoittelemaan, ja sitä ajatellen viime aikoina kulkikin jo ihan hyvin.

Pudotuspeleihin pääsee runkosarjan kaksitoista parasta joukkuetta, ja viidentenä oleva Ässät on kerännyt peräti seitsemäntoista pistettä enemmän kuin kolmantenatoista oleva Tappara.

- Päivittäinen tekeminen kun pidetään hyvällä tasolla, niin se tietää hyvää loppukauttakin ajatellen.

Matias Varttinen pelaa Ässien A-nuorissa kolmatta kauttaan. 20-vuotias hyökkääjä on siis junioriuransa loppusuoralla. Lukion jälkeen hän on käynyt armeijan ja tehnyt töitä pelaamisen ohella.

- Viimeisen kuukauden olen keskittynyt päätoimisesti jääkiekkoon, koska töitä ei ole ollut. Olisi kiva päästä Liigan puolelle pelaamaan, mutta ei sieltä päin ole ainakaan vielä kuulunut mitään.  

- Menen päivä kerrallaan ja en mieti liikaa tulevaisuutta, Varttinen päättää. 

 

Kauden aiempien kuukauden pelaajien haastattelut:

Tapparan Lauri Huhdanpää on syyskuun kuukauden pelaaja

Jokerien Aleksi Ainali on lokakuun kuukauden pelaaja

Ilveksen Janne Seppänen on marraskuun kuukauden pelaaja

 

Olet nyt