perjantai, 09 lokakuu 2015 23:21

KalPa lyönnissä Sami Kapasen metodein Nuorten SM-liigassa - ”Terveet arvot”

Kirjoittanut

KalPa suorittaa jäällä viileästi. Päävalmentaja Sami Kapanen tunnustaa, että joukkueen hyvistä otteista huolimatta valmentajan sisällä tahtoo lämpö otteluissa nousta.

Hyviä uutisia kaikille ensimmäistä kauttaan vaihtoaitiossa päävalmentajan roolissa operoiville. 918 NHL-ottelua, 445 Liiga-ottelua ja 128 A-maaottelua omalla urallaan pelannutta miestä jännittää siellä myös. 

- Opin tiellä olen. Kokonaisuuden hallinta ja tilanteiden ennakointi otteluissa on haastavaa, kun samaan aikaan tunne yrittää ottaa vallan, Sami Kapanen kertoo kokemuksistaan päävalmentajana. 

- Omiin pelivuosiin verrattuna olen nyt aitiossa kuitenkin tunteettomampi. Omasta mielestäni myös analyyttinen ja rauhallinen. Virheitäkin olen ehtinyt tehdä, mutta valmentajuuden alkutaipaleella muutamia erheitä voi itselleen anteeksikin antaa.

KalPan alkukausi on sujunut erinomaisesti tulosten valossa. Viikonlopun ottelukierrokselle KalPa lähtee sarjataulukon kakkossijalta ottelun vähemmän sarjakärki Ilvestä pelanneena.

- Kehittymisen tahto ja työteliäs kulttuuri on meille iso voimavara. Nuorten intohimo harjoitteluun on yllättänyt minut. Joukkueessa on hyvä kemia ja sen arvot ovat terveet, Kapanen kertoo.

Viime kausi päättyi KalPan osalta runkosarjaan, joten harjoitusjaksosta tuli pitkä. Se hyödynnettiin.

- Pelaajien fyysiset ominaisuudet ovat kehittyneet paljon, mikä näkyy myös jäällä. Olemme hyvin aktiivinen joukkue.

Kapasen valmennusmetodi on keskusteleva.  

- Uskon rakentavaan palautteeseen. Kohtelen pelaajia reilusti ja rehdisti. Kritiikkiä en kaada tarpeettomasti pelaajien niskaan, vaan puhun heille lempeästi. Haluan luoda luottamuksellisen suhteen joukkueeseen.  

Viikonloppuna Kapasen valmennustapa on kovassa puntarissa, kun KalPa kohtaa Kärpät ja Ilveksen. Molemmat sarjataulukon kärkijoukkueita.

KalPan ottelut viikonloppuna:

10.10.2015  12:30  Niirala   KalPa  -  Kärpät 
11.10.2015  12:30  Hakametsä  Ilves  -  KalPa

• Nuorten SM-sarjan sarjataulukko ja otteluohjelma

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta