lauantai, 03 lokakuu 2015 20:17

TPS panostaa pelaajien urheilullisuuteen Nuorten SM-liigassa - ”Ei pikadieetti”

Kirjoittanut
TPS panostaa pelaajien ravintoneuvontaan. TPS panostaa pelaajien ravintoneuvontaan.

TPS pyrkii nostamaan pelaajiensa urheilullisuutta. Toimintakulttuuria joukkueiden välillä on yhtenäistetty läpi linjan. Ravinto on isossa roolissa kilpailuetua tavoiteltaessa. 

MTV Sport uutisoi Liiga-TPS:n remontoineen pelaajiensa ruokavaliota ronskilla kädellä. A-nuorten fysiikkavalmentaja Rene Valtonen kertoo, ettei kyse ole pikadieetistä.  

Miesten fysiikkavalmentaja Timo Kujasen sekä B- ja C-nuorien fysiikkavalmentaja Vesa Vuoren kanssa olemme rakentaneet seuraan järjestelmää, jossa  joukkueiden käytäntöjä lämmittelyn ja ravintosuositusten osalta on yhdistetty C-junioreista lähtien. Ravinnolla on valtavan suuri vaikutus urheilijan suoritustasoon. Sen välittömien vaikutusten osoittaminen vain on haastavaa. 

Liigajoukkue ja A-nuoret toimivat läheisessä yhteistyössä. Moni pelaaja luovii joukkueiden välillä. 

- Yhteiset käytännöt ikäluokissa urheilijan arjen valinnoissa helpottavat pelaajien sopeutumista aikuisten vaatimustasoon. Liigakulttuuri ei kaadu nuorten päälle kerralla, vaan siihen kasvetaan, fysiikkavalmentaja jatkaa.

Rasvaprosentin tulisi jääkiekkoilijalla Valtosen mukaan olla noin kymmenen prosentin tienoilla. Epäterveet ruokailuvalinnat näkyvät kehossa ja tekemisen tasossa viimeistään myöhemmin. 

- Urheilijoiden tiedon lisääminen ravinnon merkityksestä on tärkeää. Kehonkoostumusmittaus, punnitus ja ruokapäiväkirja ovat lahjomattomia. Myös peili on paljastava, jos tiedot eivät tahdo siirtyä käytäntöön, Valtonen kertoo vaikuttamisen mahdollisuuksista.

- Näillä harjoitusmäärillä ei pitäisi järkevällä syömisellä olla mitään ongelmia painon kanssa. Toisaalta vaarana on, ettei syödä riittävästi tai riittävän usein. 

TPS voitti lauantaina KooKoon 3-0 ja on sarjataulukossa seitsemäntenä.

Toimittaja Eemeli Pienimaan jutun MTV Sportin sivuilta löydät kokonaisuudessaan täältä.

• Nuorten SM-liigan sarjataulukko ja otteluohjelma

Juttua muokattu 4.10. klo 15.34. Lisätty TPS:n B- ja C-nuorten fysiikkavalmentaja Vesa Vuoren nimi.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta