perjantai, 11 tammikuu 2013 10:11

Blues-näytöstä, torjuntavoittoja ja ylivoimapelin taitoa

Kirjoittanut

Nuorten SM-liigan keskiviikkokierroksen kolmen ottelun jälkeen sarjan keskikasti tiivistyi entisestään. Sarjakakkosena oleva Blues ryöpytti HIFK:ta torstain SM-liigadebytantin johdolla.

HIFK - Blues 0-8

Joukkueet kohtasivat kuudennen kerran kauden aikana. Blues jätti jo kolmannen kerran HIFK:n nollille, kun keskiviikkona Samuli Eskuri piti maalinsa puhtaana (38 torjuntaa). Kahdessa edellisessä nollapelissä maalissa on pelannut Kaapo Kähkönen.

SM-liigassa torstaina debytoinut Blues-laituri Aleksi Rutanen keräsi ottelusta pisteet 2+2 ja on joukkueensa paras pistemies 34 ottelun jälkeen (18+18=36). Rutasen tehosaldo IFK:ta vastaan näytti +4:ää ja kauden kokonaislukema +34 oikeuttaa Nuorten SM-liigassa tilaston ylivoimaiseen kärkipaikkaan ennen saman seuran Ville Ahlgrenia (+26).

Blues kavensi voitollaan HPK:n etumatkaa sarjakärjessä 11 pisteeseen.

SaiPa - Jokerit 4-1

SaiPa nousi voitollaan sarjataulukossa yhden pykälän ja on pisteen päässä Jokereista sijalla 13. SaiPa on vain kahden pisteen päässä villi kortti -kierroksen paikasta ja neljän pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta, kuudennesta tilasta.

Santeri Lipiäinen SaiPa-maalilla torjui 43 kertaa ja merkkautti tilastoihin kauden yhdeksännen voittonsa. Lappeenrantalaisten ykkösketjulaisista Rasmus Hämäläinen teki kaksi maalia ja sentteri Juho Nyman kirjasi pisteet 1+1.

SaiPa on voittanut viidestä Jokereita vastaan käymästään ottelusta neljä. Pikkusputnikien hyvästä vireestä kertoo, että viimeisistä seitsemästä ottelustaan se on voittanut viisi, hävinnyt kerran jatkoajalla ja kerran varsinaisella peliajalla.

Kärpät - JYP 1-2

JYP katkaisi kuuden ottelun voitottoman putkensa varsinaisilla peliajoilla. Kärpät on puolestaan pelannut jo kuusi ottelua ilman kolmen pisteen voittoa. JYP nousi sarjassa Kärppien ohi ja on nyt kuudentena. Kärppien sijoitus huipputasaisessa sarjassa on yhdeksäs.

Kärpät voitti ottelun laukaukset 78-34, mutta JYPin maalissa Antti Lehtonen venyi kiekon tielle huimat 51 kertaa. Lehtonen on torjunut 11 ottelustaan kahdeksan voittoa ja kuuluu torjuntaprosentillaan 93,5 sarjan kärkivahteihin.

JYP onnistui keskiviikkona ylivoimalla, kun joukkueen ykkösvitja järjesti molemmat maalit toisessa erässä. Pisteet 1+1 kerännyt Atte Kukonlehto on kerännyt kauden 29 pisteestään 19 ylivoimapelissä.

Sarjataulukko
Pistepörssi

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia