perjantai, 24 syyskuu 2010 10:32

KalPa hakee avausvoittoa

Kirjoittanut

Neljä joukkuetta on yhä ilman sarjapisteitä Nuorten SM-liigassa. Lauantain kierroksen jälkeen ainakin yksi näistä avaa pistetilinsä.

Nollakerhossa ovat toistaiseksi SaiPa, Ässät, KalPa ja HIFK. Näistä kaksi viimeksi mainittua kohtaavat toisensa lauantaina Kuopiossa. KalPa kärsi torstaina kirvelevän kotitappion Tapparalle ja HIFK puolestaan JYPille.

KalPan paras pistemies tällä kaudella on ollut hyökkääjä Niko Kallela. Hän on kerännyt kolmessa pelaamassaan ottelussa tehot 3+1.

- Kauden alku on ollut vaihteleva. Meillä on uusi päävalmentaja ja olemme muuttaneet pelitapaamme. Pyrimme kiekolliseen peliin edustusjoukkueen tapaan ja se tuntuu vievän aikansa. Kauden alussa olemme pelanneet ajoittain hyvin, mutta emme ole pystyneet vielä pelaamaan kokonaista ottelua omalla tasollamme, oululaislähtöinen Kallela sanoo.

Lauantain HIFK-ottelusta hän odottaa KalPan pistetilin avaamista.

- HIFK on vastustaja, joka sytyttää aina. Hävisimme kaikki keskinäiset pelit viime kaudella ja vielä harjoituspelin tänä syksynäkin, joten nyt on meidän vuoromme. Olemme parantaneet omaa peliämme koko ajan ja olemme menossa oikeaan suuntaan.

Ensimmäinen maajoukkuekomennus

Viime kaudella ensimmäisen kokonaisen kauden KalPassa pelannut Kallela sai eilen mieluisia uutisia, kun hänet valittiin nuorten maajoukkueeseen Mestis-kiertueen SaPKo-otteluun.

- Oli todella mukava yllätys, sillä en ole koskaan ollut mukana maajoukkueissa. En päässyt edes ikäluokkani Pohjola-leirille, Kärpistä KalPaan pari vuotta sitten vaihtanut Kallela sanoo.

Savonlinna ei ole kovin kaukana Kuopiosta, joten katsomossa on varmasti muutamia tuttuja.

Hän pelaa nuorten maajoukkueessa maanantaina Savonlinnassa.

- Muutama kaveri on jo sanonut tulevansa katsomaan peliä paikan päälle. Savonlinna ei ole kovin kaukana Kuopiosta, joten katsomossa on varmasti muutamia tuttuja. Maajoukkuekomennus antoi paljon intoa arkiseen harjoitteluun.

Kallelalla on KalPan kanssa sopimus tästä kaudesta. Hyvin menneen viime kauden jälkeen hän odottaa itseltään tuloksia myös tällä kaudella.

- Viime kaudella pelasimme hyvin runkosarjassa, mutta pudotuspelit olivat suuri pettymys. Nyt on tarkoitus parantaa, ja toivon myös pääseväni pelaamaan jonkun pelin miestenkin joukkueessa.

Kuvat: Marko Hannula, Suomen Jääkiekkoliitto

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta