perjantai, 12 huhtikuu 2019 15:47

Nuorten SM: Tässä ovat pudotuspelien tilastokärjet

Kirjoittanut
Pelicans-puolustaja Aapo Ahola pelasi mainion kauden Nuorten SM-liigassa. Pelicans-puolustaja Aapo Ahola pelasi mainion kauden Nuorten SM-liigassa. Riku Laukkanen

Nuorten SM-liigan playoffsit päättyivät Kärppien mestaruusjuhliin. Leijonat.fi esittelee playoffs-pelien kovimmat pistemiehet, maalintekijät ja maalivahdit.

Eniten pisteitä + Eniten pisteitä / tulokkaat
Eniten syöttöjä

Roni Hirvonen, Blues // 3+12=15 (ka. 1,36)

17-vuotias Hirvonen pelasi erinomaisen tulokaskauden Nuorten SM-liigassa. Runkosarjassa hän takoi 55 pistettä ja oli huippuiskussa puolivälierä- ja välieräsarjoissa. KalPaa vastaan Hirvonen kokosi puolivälierissä viidessä ottelussa pisteet 2+4 ja välierissä Sportia vastaan 1+7. Finaalisarjassa Kärppiä vastaan Hirvonen merkkautti tililleen kuitenkin vain yhden syöttöpisteen. Hirvonen on jo kahdeksas Blues-pelaaja, joka voittaa pudotuspelien pistepörssin viimeisten 17 kauden aikana.

Eniten maaleja
Ville Heikkala, Kärpät // 7 maalia (0,64)
Tehopörssi
Ville Heikkala, Kärpät // +11

19-vuotias Heikkala pelasi toisen täyden kautensa Nuorten SM-liigassa. Runkosarjassa hän kokosi 33 pistettä. Pudotuspeleissä Heikkala teki seitsemästä osumastaan neljä ylivoimalla. Finaalisarjassa Bluesia vastaan hän teki kolme maalia. Maalipörssin voitto on mennyt Kärppä-pelaajalle 2000-luvulla kaksi kertaa: Joonas Komulainen oli paras vuonna 2010, Radek Koblizek viime keväänä.

Tehopörssissä Heikkala teki vakuuttavaa jälkeä. Hän oli jäällä vain yhden vastustajan maalin aikana ja merkkautti plusmerkinnän 12 Kärppä-maalista.

Eniten pisteitä / puolustajat
Aapo Ahola, Pelicans // 5+5=10 (1,00)

19-vuotiaan Aholan toinen kausi Lahdessa oli upean nousujohteinen. Kiekollinen puolustaja merkkautti runkosarjassa 31 pistettä ja oli sarjan kärkipuolustajia. Myös debyytti ja avausmaali Liigassa toteutuivat. Pudotuspeleissä Ahola oli joukkueensa paras maalintekijä ja pistemies ja ratkaisupelien tehokkain ylivoimapelaaja.

Paras torjuntaprosentti
Roope Taponen, HIFK // 94,3

Suomi-kiekon nouseviin maalivahtikykyihin kuuluva 18-vuotias Taponen kantoi avauskaudellaan HIFK:ssa ja Nuorten SM-liigassa isoa vastuuta helsinkiläisten verkolla. Runkosarjassa Taponen torjui 90,5 %:n varmuudella, mutta esiintyi edukseen puolivälieräsarjassa Pelicansia vastaan.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta