perjantai, 11 syyskuu 2015 09:20

Naisten SM // Kärpät: ”Kiristynyt kilpailutilanne pelipaikoista on näkynyt hyvänä kisailuna”

Kirjoittanut

Oulun Kärpät jäi viime kaudella naisten SM-sarjan mitalipelien ulkopuolelle, ja alkavaan kauteen oululaisjoukkue on valmistautunut huolellisesti.

Harjoitusottelukaudella Kärpillä oli vastassa muun muassa ruotsalaisia naisten huippujoukkueita. Ottelut sujuivat nousujohteisesti, ja kaikki pelaajat pääsivät näyttämään osaamistaan. 

- Hyvillä ja innokkaalla fiiliksellä kaikki odottavat sarja-avausta. Olemme harjoitelleen maaliskuun ensimmäisestä viikosta lähtien ja harjoituksia on kertynyt takataskuun riittävästi, Kärppien päävalmentaja Mira Kuisma tuumii.

- Joukkueessa tiedostetaan kiristynyt kilpailutilanne pelipaikoista ja tämä on näkynyt hyvänä kisailuna harjoituksissa, huonot/läpimenneet harjoitukset ovat vähentyneet selvästi.

Kärppien rivit olivat kasassa jo hyvissä ajoin kesällä. Muutama vahvistus tuli heinäkuussa, mutta viime hetken muutoksia oululaisjoukkueessa ei tapahtunut.

Päävalmentaja Kuisma odottaa Naisleijonissakin esiintyneiltä Niina Mäkiseltä ja Suvi Käyhköltä johtajuutta kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella.

- He ovat menneet kesän aikana eteenpäin. Lisäksi Kuopiosta saapunut maalivahti Johanna Oksman on näyttänyt harjoituspeleissä ja harjoituksissa talenttiaan. Häneltä voidaan odottaa hyviä peliesityksiä myös sarjassa.

”Maalinteko kehityskohteena”

Kärpät hävisi viime kaudella puolivälierissä Ilvekselle otteluvoitoin 1-3. Pelit olivat tiukkoja, mutta ratkaisevissa paikoissa Ilves oli terävämpi.

- Maalinteko on asia johon olemme laittaneet paljon aikaa harjoituksissa, se oli selvä kehityskohde viime kaudesta.

Maalinteon lisäksi Kuisma mainitsee myös tasaisuuden, pelirohkeuden ja puolustuspelaamisen tiiviyden asioina, joiden on pitänyt parantua viime kaudesta.

- Vahvuutena jo monena vuonna on ollut meidän maalivahtipelaaminen, ja uskon sen tänäkin vuonna olevan yksi sarjan parhaimpia. Kaikki kolme maalivahtia pystyvät pelaamaan sarjaa ja pelaamaan voittavaa jääkiekkoa.

- Viime kauden nuori ja kokematon joukkue on vuoden vanhempi. Uskon että se ja uudet nuoret mutta kokeneet pelaajat, tuovat varmuuden/tasaisuuden joukkueen pelaamiseen, Kuisma päättää.

Naisten SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Hämeenlinnassa pelattavan turnauksen merkeissä. Kärpät kohtaa lauantaina KJT:n ja sunnuntaina Bluesin.

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta