torstai, 10 syyskuu 2015 14:50

Naisten SM // HPK: ”Lähdetään tavoittelemaan runkosarjan voittoa”

Kirjoittanut

HPK sijoittui viime kaudella naisten SM-sarjan runkosarjassa kolmanneksi, mutta pudotuspeleissä sijoitus tippui pykälän Ilveksen vietyä SM-pronssin hämeenlinnalaisten nenän edestä.

Täksi kaudeksi HPK vahvisti joukkuettaan, ja Hämeenlinnassa kaikki on valmista viime vuosina ykkös- ja kakkostiloilla nähtyjen Bluesin ja JYPin haastamiseksi.

Harjoitusottelukaudella HPK pelasi muun muassa poikajoukkueita vastaan. Vastassa oli kahdesti myös Bluesin naiset.

- Harjoitusottelut ovat sikäli haastavia, että koko joukkue ei ole vielä kasassa. Pelaajilla on paljon muun muassa työesteitä ja muualta tulevat opiskelijatkin saapuvat vasta kauden kynnyksellä, HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen kertoo.

- Hyvillä mielin lähdetään kauteen. Joukkue on vahvistunut ja mielenkiintoinen kausi on tulossa. Lähdetään hakemaan runkosarjan voittoa, ja sen jälkeen jokainen tietää mikä on seuraava tavoite.

”Peruskestävyyttä paremmaksi”

Viime kaudella HPK marssi puolivälieristä jatkoon näytöstyylillä, mutta välierissä Blues oli liian kova pala. Espoolaiset ottivat loppuottelupaikan otteluvoitoin 3-0.

- Viime kaudella osalla pelaajista peruskestävyys ei riittänyt siihen, että jaksetaan mennä joka vaihto täysillä. Tätä puolta on nyt parannettu. Pyrimme pelaamaan nopeampaa peliä.

- Runkosarjan ensimmäisenä viikonloppuna nähdään sarjan kokonaisuus, ja se millaiset joukkueet muilla on kasassa. Päivittäisen työnteon pitää olla joka tapauksessa korkealla tasolla.

Päävalmentaja Mäkinen odottaa nuorten pelaajien ottavan kehitysaskelia eteenpäin.

- Nuorista Miisa Klemola tulee saamaan peliaikaa ja ottamaan askeleen eteenpäin, mutta muun muassa hän tarvitsee vielä aikaa, jotta pelipaikka vakiintuu naisten SM-sarjassa.

- Kokeneemmista Marjut Klemolan odotan ottavan nyt seuraavan askeleen, ja hän on pelannut maajoukkueessakin.

- Viime kaudella maajoukkueessa esiintynyt Maija Otamo tulee myös pääsemään eteenpäin, mutta hänen täytyy saada nyt ennen kaikkea pelattua ehjä kausi, Mäkinen päättää.

Naisten SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Hämeenlinnassa pelattavan turnauksen merkeissä. HPK kohtaa lauantaina Team Kuortaneen ja sunnuntaina JYPin.

 

Olet nyt