perjantai, 29 toukokuu 2015 21:19

Blues Naiset ja Aurora Borealis -malja vierailulla suurlähettilään luona - “Sitä juhlitaan tänään”

Kirjoittanut
Kanadan Suomen-suurlähettiläs Andrée N. Cooligan (kesk.) vastaanotti Minttu Tuomiselta ja Annina Rajahuhdalta Bluesin pelipaidan. Artikkelin kuvat: Jukka Salminen. Kanadan Suomen-suurlähettiläs Andrée N. Cooligan (kesk.) vastaanotti Minttu Tuomiselta ja Annina Rajahuhdalta Bluesin pelipaidan. Artikkelin kuvat: Jukka Salminen.

Perjantaina Naisten SM-sarjan mestarijoukkueen jäseniä oli kutsuttu Kanadan Suomen-suurlähettilään vastaanotolle. Mukanaan paikalle saapuneet Bluesin naisten joukkueen jäsenet olivat tuoneen Aurora Borealis -mestaruuspokaalin.

- Syy miksi olemme täällä on se, että on tärkeää tukea tätä hienoa urheilumuotoa joka tuo Kanadaa ja Suomea lähemmäksi toisiaan, Andrée N. Cooligan kertoi maljapuheessaan.

- Ja tietenkin onnittelut myös Espoo Bluesille mestaruudesta, sitä juhlitaan tänään. Ehkä ensi vuonna Liiga-gaalaan saadaan myös naisväriä, Jarmo Wasama -palkinnon tämän kevään gaalassa luovuttamassa käynyt Cooligan esitti.

Tilaisuudessa Cooliganille luovutettiin myös naisten maajoukkueen MM-kisojen pelipaita. Sitä olivat suurlähettiläälle ojentamassa mm. Jääkiekkoliiton historian ensimmäinen liittohallituksen naisjäsen Emma Terho (vas.) ja liittovaltuuston Sari Salmela.

- Kiitos kutsusta ja oli mielenkiintoista kuulla, että teillä on intoa auttaa naiskiekkoilua Suomessa eteenpäin. Toivomme, että yhteistyömme jatkuu tästä edespäin tiiviinä, Terho aloitti oman maljapuheensa.

- Toimme myös paidan jota sitten voitte pitää päällä alle 20-vuotiaiden poikien MM-kisoissa Helsingissä vuodenvaihteessa, Terho vinkkasi.

Puolitoista vuotta Suomessa asunut Cooligan tunnustautui myös itse harrastekiekkoilijaksi sillä hän kertoi pelaavansa talvisin mahdollisuuksien mukaan “Granissa” naisten kesken viikottain.

 


Tiesitkö?

Naisten SM-sarjan voittopokaali, Aurora Borealis -malja, esiteltiin Suomessa ensimmäistä kertaa Helsingissä vuonna 2011. Pokaalin lahjoitti Suomen Jääkiekkoliitolle tuon hetkinen Kanadan suurlähettiläs Christopher Shapardanov.

Aurora Borealis -malja kunnioittaa suomalaisen naiskiekkoilun lisäksi Kanadan ja Suomen vahvaa yhteyttä. Idea palkinnon nimeämisestä tulee sekä Kanadassa että Suomessa esiintyvistä revontulista (Aurora Borealis).

 

Lue kattavat faktat täältä.

 

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta