maanantai, 25 helmikuu 2013 00:25

Kärppien Helin: "Haastoimme hyvin Euroopan parhaan naisjoukkueen"

Kirjoittanut Johanna Mujunen

Oulun Kärpät on sijoittunut kolmanneksi Oulussa viikonloppuna pelatussa naisten Euroopan mestarijoukkueiden cupin lopputurnauksessa. Päätöspäivänä sunnuntaina Kärpät hävisi venäläiselle Tornadolle maalein 2-5.

MODOn voitettua sunnuntaina Lionsin lähtökohdat finaalien finaaliin olivat seuraavat: jos Kärpät voittaisi Tornadon, MODO voittaisi mestaruuden. Näin ollen joukkueet olisivat olleet samoissa pisteissä ja MODO olisi vienyt potin keskinäisen ottelun perusteella. Jos Tornado voittaisi, MODO jäisi toiseksi ja Kärpät kolmanneksi.

Tornado voitti Kärpät maalein 5-2 ja samalla koko turnauksen.

- Numerot eivät kerro koko totuutta. Meillä olisi ollut paikkoja tehdä useampikin maali, koko turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi valittu kärppäkapteeni Anne Helin mietiskeli heti palkintojen jaon jälkeen.

Ensimmäisessä erässä jaettiin 11 rangaistusta. Viidellä viittä vastaan pelattiin nelisen minuuttia. Erikoistilanneosaamista kysyttiin, ja Tornado vastasi huutoon, mutta ei saanut aikaan kuin yhden maalin. Molemmat joukkueet pelasivat vakuuttavaa alivoimaa.

Erän mieleenpainuvimmat sekunnit pelattiin päästä päähän kolmella kolmea vastaan. Lauantaina pahannäköisesti loukkaantunut Tornadon Kapustova oli parantunut ja palannut kentälle.

Toinen ja kolmas erä olivat Kärpiltä parempaa kiekkoa. Koko turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valittu Tornadon Zuzana Tomcikova torjui kuitenkin Kärppien hyökkäykset vakuuttavasti 93,10 prosentilla.

- Haastoimme hyvin Euroopan parhaan naisjoukkueen, emme jääneet jalkoihin ja pidimme hauskaa, Helin summasi ottelun.

Kärppien turnaus oli pelillisesti nousujohteinen.

- Perjantaina emme olleet heti valmiina Modoa vastaan, lauantaille saimme paremman pelin ja tänään pelattiin hyvin, kiekko ei vain pomppinut meille, Helin virnisti.

Lopuksi hän lähetti yleisölle ison kiitoksen. Viimeisessä pelissä tehtiin taas uusi yleisöennätys, kun naisten pelien katsojaluvut kipusivat nelinumeroisiksi: 1045 katsojaa!

Otteluohjelma:
Perjantaina:
Tornado Moskova  - ZSC Lions Zürich    3-2 JA
Kärpät Oulu      - MODO Örnskolsvik    2-5
Lauantaina:
Tornado Moskova  - MODO Örnskolsvik    5-0
ZSC Lions Zürich - Kärpät Oulu         2-3
Sunnuntaina:
MODO Örnskolsvik - ZSC Lions Zürich    3-1
Kärpät Oulu      - Tornado Moskova     2-5

Loppujärjestys:
1. Tornado, Venäjä
2. MODO, Ruotsi
3. Kärpät, Suomi
4. Lions, Sveitsi

 

Olet nyt