sunnuntai, 24 helmikuu 2013 00:45

Kärpät voitokas Eurocupin toisessa pelissään - "Olemme taas mukana kuvioissa"

Kirjoittanut Johanna Mujunen

Lauantai päättyi komeasti Maamme-lauluun, kun Kärpät voitti Zürichin maalein 3-2. Varsin kansainvälinen kiekkokatsomo oli äänekkäästi mukana finaalitunnelmissa. Yleisöennätys rikottiin jälleen: 812 katsojaa!

Kärpät lähti ensimmäiseen erään terävästi. Ensimmäiset 20 minuuttia pelattiin maaleitta viihdyttävää päästä päähän -kiekkoa. Kärppävahti Susanna Airaksinen venyi kahden läpiajon torjuntaan.

- Lionsin hyökkäyspeliin kuuluu paljon keskialueen avauksia. Peli sujui, kun saimme muokattua puolustuksemme edellisen pelin jäljiltä sopivaksi, Kärppien päävalmentaja Seppo Karjalainen kertoi.

Milla Heikkinen vei Kärpät johtoon toisessa erässä. Lionsin tasoitus tuli onnekkaasti kolmen ja puolen minuutin jälkeen edellisestä maalista. Kolmanteen erään lähdettiin tasoissa 1-1.

- Odotimme tasaista peliä, Karjalainen myönsi.

Kolmannessa erässä Lions pyöritti itsensä johtoon 2-1-hyökkäyksellä. Kaksi minuuttia myöhemmin Heidi Hallikainen tasoitti tilanteen komeasti kotijoukkueelle. Upea loppuratkaisu nähtiin ajassa 56:47; kärppäkapteeni Anne Helin syöksyi läpiajoon ja vei Kärpät johtoon ja voittoon alivoimalla!

- Saimme riittävästi maalintekopaikkoja, vaikka olisi niitä voinut olla enemmänkin. Maalivahti poimi sen, mitä pitikin. Saimme myös plussaa vastustajan virheistä, kerrankin, Karjalainen virnisti.

Pelin parhaiksi pelaajiksi valittiin Lionsin Cyndy Kenyon ja oululaisten oma Saija Tarkki. Kärppien ykkösketju Tarkki-Tikkinen-Helin karvasi vahvasti ja esiintyi muutenkin edukseen. Karjalainen halusi lisätä turnauksessa erityisen hyvin onnistuneiden listaan kakkos- ja kolmosketjutkin.

- Ne ovat tehneet ratkaisevia maaleja. Hienoa, ettemme ole tässä turnauksessa vain yhden kentän varassa, Karjalainen mietti.

Perjantain tappion jälkeen kasvojen pesu maistui makialle.

- Olemme taas mukana kuvioissa. Olo helpottui, Karjalainen hymyili.

Molemmat aiemmat pelinsä voittanutta Tornadoa vastaan lähdetään sunnuntaina kovalla itseluottamuksella.

- Meidän turnausteemamme on ollut juhlahetki. Olemme lähteneet antamaan kaikkemme, ja jos naisten peliin tulee 800 katsojaa, se on meidän velvollisuutemme ja vähintä, mitä voimme tehdä. Meille on iso asia päästä pelaamaan näitä pelejä tasaväkisesti, ja pelaamme varmasti suurella sydämellä!

Tornado tyrmäsi MODOn - 5-0

Tornado vei lauantain päiväpelin suvereenisti omiin nimiinsä. Moskovalaiset himmensivät perjantaina nopeuttaan ja fyysisyyttään Kärppiä vastaan väläytelleen ruotsalaisjoukkueen tyystin.

Tornado pelasi määrätietoisesti ja jämäkästi, eikä jäänyt karvauksissa jalkoihin. Ruotsalaisvahti Valentina Lizana torjui hienosti koko ensimmäisen erän, mutta Modon puolustus ei ollut ajan tasalla.

Modo pysyi pelissä mukana yksittäisillä hyökkäyksillä, mutta ei saanut Venäjän maalille yhtään vaarallista paikkaa. Lukuisat jäähyt (12) rikkoivat nuoren ruotsalaisjoukkueen pelin. Modon keski-ikä on alle 20, ja sen riveissä pelaa vain yksi 80-luvulla syntynyt.

Pelin näkyvin pelaaja Jana Kapustova loukkaantui, kun kolmatta erää oli viisi minuuttia jäljellä. Kapustova jäi pelitilanteessa makaamaan liikkumatta jäälle. Parin minuutin kuluttua hänet talutettiin aitioon ja sieltä paareilla odottamaan ambulanssia.

Kapustovan loukkaantumisen jälkeen jälkeen Tornado teki vielä yhden maalin ja pääsi pyörittämään viimeisen minuutin viidellä kolmea vastaan. Maalit erittäin 1-0, 2-0, 2-0.

Modolle jäi jotain hampaankoloon. Summerin soitua joukkue singahti äänekkäästi venäläisten keskelle aiheuttamaan hämminkiä. Provosointiin ei lähdetty mukaan, ja tilanne kuivui kasaan.

Otteluohjelma:
Perjantaina:
Tornado Moskova  - ZSC Lions Zürich    3-2 JA
Kärpät Oulu      - MODO Örnskolsvik    2-5
Lauantaina:
Tornado Moskova  - MODO Örnskolsvik    5-0
ZSC Lions Zürich - Kärpät Oulu         2-3
Sunnuntaina:
MODO Örnskolsvik - ZSC Lions Zürich    12:00
Kärpät Oulu      - Tornado Moskova     15:00

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta