perjantai, 22 helmikuu 2013 22:29

Näin kävi Kärpille naisten Eurocupin finaaliavauksessa

Kirjoittanut Johanna Mujunen

Oulun Kärpät kärsi 2-5-tappion ruotsalaiselle MODO:lle naisten Euroopan mestarijoukkueiden cupin finaaliturnauksessa Oulussa perjantaina.

Modo yllätti kotijoukkueen fyysisellä pelillään. Se hallitsi ensimmäistä erää ja meni johtoon ajassa 04:57 Modon parhaaksi pelaajaksi valitun Erika Grahmin upealla maalilla. Kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen tilanne vieraille 0-2.

- Meidän ensimmäinen erämme oli oikein hyvä. Loimme paljon maalipaikkoja, Modon päävalmentaja Mikael Nilsson sanoi.

Kärpät lähti toiseen erään pirteämmin, mutta jäi pian nopeiden ruotsalaisten jalkoihin. Modo väänsi tiukasti kulmissa ja maalin edustalla ja karvasi alivoimallakin useita hyökkäyksiä. Kärpät taisteli ylivoimalla hyvin, mutta tilanne toisen erän jälkeen 0-4.

- Toisessa ja kolmannessa erässä meillä oli vaikeuksia omalla alueella. Otimme myös liikaa jäähyjä (6), Nilsson analysoi.

Kolmannessa erässä Kärpillä oli meno päällä ja se rakensi pari vaarallista maalipaikkaa heti erän alkuun. Vastustajan nollan katkaisi Saija Tarkki ajassa 42:19. Kärppien toisen maalin teki alkukauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Nina Tikkinen.

- Tiesimme Modon pelaavan fyysistä peliä, mutta silti se yllätti. SM-sarjassa ei pääse tottumaan tällaiseen, kertoi kauden viidennen pelinsä pelannut Kärppien parhaaksi pelaajaksi valittu Tikkinen.


- Meillä ja minulla kesti pari erää päästä vauhtiin, mutta kolmannessa olimme jo mukana. Meidän täytyy vain tehdä asiat nopeammin ja laadukkaammin jatkossa, hän mietti tulevia pelejä.

Ruotsalaisvalmentaja Nilsson oli onnellinen voitosta.
- Olimme selvästi parempia tänään. Olemme turnauksen parhaiten luisteleva joukkue, ja jos pelaamme kuten ensimmäisessä erässä, meitä ei voita kukaan!

Otteluohjelma:
Perjantaina:
Tornado Moskova  - ZSC Lions Zürich    3-2 JA
Kärpät Oulu      - MODO Örnskolsvik    2-5
Lauantaina:
Tornado Moskova  - MODO Örnskolsvik    14:00
ZSC Lions Zürich - Kärpät Oulu         17:30
Sunnuntaina:
MODO Örnskolsvik - ZSC Lions Zürich    12:00
Kärpät Oulu      - Tornado Moskova     15:00

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta