perjantai, 10 syyskuu 2010 14:26

HPK:n päävalmentaja Julkunen: Vain mestaruus kelpaa

Kirjoittanut

Jarkko Julkunen HPKViime kauden pronssijoukkue HPK lähtee lauantaina käynnistyvään naisten SM-sarjaan mestaruus mielessään. HPK:n suurimmiksi haastajiksi päävalmentaja Jarkko Julkunen nimeää Ilveksen, Bluesin ja JYPin.

HPK:n kesäkaudesta:
- Kesä meni vaihtelevissa merkeissä. Perusryhmä, nuoret innokkaat ja muutama kokenut pelaaja, oli mukana koko kesän. Heinäkuussa kun palasimme jäälle myös vanhempia pelaajia liittyi rinkiin. Nyt näyttää jopa liiankin hyvältä, pelaajia on paljon ja joukkueen sisäinen kilpailutilanne on todella kova. Tavoitteenamme on Suomen mestaruus.

- Osasta pelaajista näkee, että he haluavat nostaa itsensä kansainväliselle huipulle. Esimerkiksi Anne Tuomanen on tehnyt tosissaan hommia myös omalla ajallaan. Sitten meillä on vanhempia pelaajia, joille riittää, että he pääsevät pelaamaan SM-sarjassa.

Ykkössuosikin asemasta:
- Viime vuonna tavoitteemme oli Suomen mestaruus, eikä se voi olla vähempää tälläkään kaudella. Oma tekeminen pitää olla kunnossa. Viime kaudella olimme hävinneet yhden ottelun, mutta kun tosipelit välierissä alkoivat, tulikin pataan. Toivottavasti se opetti. Vaikka suosikkeja olisimmekin, emme voi henkseleitä paukutellen lähteä sarjaan, jokainen peli pitää ensin pelata.

Seurattavia pelaajia:
- Pakistosta Mira Huhta ja Ella Pietikäinen nousevat tällä kaudella uudelle tasolle. Huhdalla alkaa nyt toinen kausi meillä, hän harjoittelee hyvin ja on maajoukkuetouhuissakin mukana. Pietikäisellä on itseluottamus aivan huikea, nyt kun saisimme vielä hänen taitonsa samalle tasolle. Hyökkääjä Salla Rantanen on nuori tyttö ja hänellä on aivan huikeat henkilökohtaiset taidot. Salla on aivan luonnollinen pelaaja, SM-sarjasta ei löydy montaa nopeampaa. Vielä kun saisimme hänet käyttämään laukaustaan paremmin.

Avausviikonlopun otteluista:
- Meillä kausi alkaa vähän löysemmällä tahdilla, pelaamme kolmena ensimmäisenä viikonloppuna kolme ottelua, kohtaamme Salon, Lohjan ja Ilveksen. Lokakuussa meillä onkin sitten peräti yhdeksän ottelua, vaikka kuukauden aikana on myös kahdentoista päivän maaottelutauko. Pelaamme silloin kolmen pelin viikkotahtiin. Toisaalta meillä on lähes viisi kenttää pelaajia harjoituksissa, se antaa mahdollisuuden kierrättää pelaajia.

Alkavasta SM-sarjakaudesta:
- Ilves on viime viikkoina vahvistunut, on hienoa, että hallitseva Suomen mestari kamppailee tosissaan myös Euroopan mestaruudesta. Ilveksellä on todella hyviä nuoria pelaajia. JYP on nostanut profiiliaan, muun muassa Jenni Hiirikosken ja paluun tekevän Kirsi Hännisen johdolla. KalPalla on nuori ja innokas ryhmä, moni joukkue tulee yllättymään Niiralan montussa.

Mitalisuosikeista:
- HPK, Ilves, JYP ja Blues jakavat mitalit. Kärpät näyttäisi olevan liikaa Anne Helinin varassa. Olisi mukava nähdä KalPa, Kärpät ja miksei Lohjakin kärkikamppailuissa.

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta