maanantai, 29 huhtikuu 2019 10:37

Kiekkokonkari Mari Saarinen uskoo naisvalmennuksen tulevaisuuteen ”Yksilöllinen ajattelu joukkueessa on nykyään in”

Kirjoittanut Joni Hildén
Kiekkokonkari Mari Saarinen uskoo naisvalmennuksen tulevaisuuteen ”Yksilöllinen ajattelu joukkueessa on nykyään in” Joni Hildén

Pitkän uran pelaajana tehnyt ja sittemmin valmentajaksi siirtynyt Mari Saarinen oli yksi huhtikuussa Naisten MM-kisojen yhteydessä järjestetyn kansainvälisen valmennusseminaarin osallistujista. Saarinen otti ilolla vastaan tiedon siitä, mihin suuntaan maailmalla valmentaminen on menossa.

- Sellainen yksilöllinen ajattelu joukkueessa on nykyään onneksi in ihan kaikkialla. Ennen vain mentiin sellaisena isona massana ja kaikki tehtiin samaa asiaa, kun taas ikähaarukat ovat sen verran isoja, että pitäisi enemmän yksilölliseen harjoitteluun mennä, Saarinen totesi.

Saariselle luennolla yksi mielenkiintoisimmista asioista oli laukaisuanalyysi, koska hänen mukaansa ennen vain kehotettiin laukomaan, mutta ei koskaan sanottu minne pitäisi laukaukset kohdistaa. Itse harjoittelussa on taas Saarisen mukaan tultu harppauksia eteenpäin, vaikka jääajat ovat edelleen ongelma.

- Nyt on enemmän tarjontaa aamuharjoitteluun ja panostetaan enemmän siihen jään ulkopuoliseen harjoitteluun. Oikeasti opetetaan nuoria harjoittelemaan, niin sitä kautta osaavat omatoimisesti tehdä asioita, Saarinen mietti.

- Ethän silloin tee, jos et osaa tehdä.

Kangasalalta maailmalle ponkaissut Saarinen aloitti uransa 90- luvun loppupuolella Tampereen Ilveksessä ja siitä lähtien hän pelasi aina vuoteen 2014 saakka niin Ilveksessä kuin maajoukkueessakin. Harjoittelussa on tapahtunut muutoksia 37-vuotiaan Saarisen uran alkuaikoihin verrattuna.

- Kun mennään massana, niin eihän se periaatteessa kehitä samalla tavalla. Nyt kun on hyviä yksilöitä, jotka pelaavat joukkueena, niin kyllä he tuovat rikkautta, mielikuvitusta ja taitoa peliin, Saarinen pohti.

- Kaikki saavat pelata omilla vahvuuksilla, niin kaikki saavat olla parhaimmillaan, siinä omassa jutussaan.

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta