perjantai, 25 lokakuu 2019 10:24

CSM: Syyskauden parhaat pistemiehet Kärpistä ja Ässistä – katso tilastokooste

Kirjoittanut
Ässien Lenni Hämeenaho nousi karsintalohko 2:n pistepörssin kärkeen keskiviikon Lukko-pelin tehokkuutensa ansiosta. Ässien Lenni Hämeenaho nousi karsintalohko 2:n pistepörssin kärkeen keskiviikon Lukko-pelin tehokkuutensa ansiosta. Mika Kylmäniemi

C-nuorten SM-karsintasarjat jatkuvat viikonloppuna kahdessa lohkossa kaikkiaan 18 ottelulla. Syyskauden puoliväli on jo takana ja kamppailu kevätkauden SM-sarjapaikoista tiivistyy. Kokosimme syksyn kovimmat pistemiehet kummastakin lohkosta. Katso, ketkä ovat vakuuttaneet tilastoillaan syyskauden peleissään.

Karsintalohkossa 1 pistepörssin kärjessä on Kärppien Aaron Hakala. Keskushyökkääjä on koonnut syyskaudella pisteitä tasaisesti ja jäänyt vain kerran pisteittä. Syyskuun alussa Hakala kokosi KooKoota vastaan saldon 2+3. Hän johtaa myös lohkon syöttöpörssiä ja on vertailun ykköspelaaja tasakentällisin.

Maalipörssin ykkönen on Pelicansin Joona Ikonen, joka on tehnyt 18 osumaa 14 pelissään. Syksyn kovin ylivoimamaalari on osunut erikoistilanteissa jo kuudesti. Hattutemppua Ikonen on juhlinut kaksi kertaa. Pelicansin kaikista maaleista Ikonen on viimeistellyt lähes kolmanneksen.

Merkittävän kaksikon joukkueelleen ovat muodostaneet K-Vantaan Santeri Huovila ja Antti Virtanen. Pörssikolmonen Huovila on kerännyt pisteitä peräti 60 %:ssa joukkueensa maaleista. Parivaljakko on tehnyt 40 % K-Vantaan alkukauden maaleista.

* * *

Lohkossa 2 Ässien Lenni Hämeenaho lähtee viikonlopun peleihin pistepörssin kärkipaikalta. Keskiviikkona Satakunnan paikallispelissä Lukkoa vastaan neljän pisteen iltaa viettänyt Hämeenaho on jäänyt alkukaudella pisteittä vain kerran ja ollut sarjan ahnain ylivoimapelaaja.

Maalipörssin kärjessä on HPK:n Aukusti Savijoki. Kaksi  hattutemppua syyskaudella iskenyt Savijoki on vakuuttanut erityisesti tasakentällisin, sillä maaleista yksi on syntynyt yli- ja yksi alivoimalla. Savijoki on tehnyt HPK:n alkukauden osumista yli 30 %.

Kauden tehoketjuista voi nostaa esille Lukon trion Emil SahlstedtJesse JuholaJonatan Raatikainen. Kolmikko on koonnut alkukaudella yhteensä 62 pistettä ja tehnyt 22 maalia –  lähes 42 % joukkueensa kaikista syyskauden maaleista.

Pistepörssin tilanteet ennen 25.10. pelattavia otteluita


 

Taulukossa mukana pelaajan pistekeskiarvo ja pisteiden osuus joukkueen tekemistä maaleista (JM%).

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta