perjantai, 15 helmikuu 2019 13:49

CSM: Tappara murskavoittoon Tampereen paikallisessa – tehokaksikko avainroolissa

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Tapparan Verneri Ahonen on tällä kaudella onnistunut maalinteossa myös U16-maajoukkueessa. Tapparan Verneri Ahonen on tällä kaudella onnistunut maalinteossa myös U16-maajoukkueessa. Tuomas Juntunen

C-nuorten SM-sarjassa Tappara pelasi sekä keskiviikkona että torstaina ja otti kaksi tärkeää voittoa taistelussa playoffs-paikoista. Torstain paikallispelissä Ilves jäi pahasti kirvesrintojen jalkoihin.

Keskiviikkona Tappara iski kuudesti HC Nokiaa vastaan. Luka Tiihonen teki kaksi maalia ja Verneri Ahonen säesti pistein 1+2.

Torstaina Ilvestä vastaan kaksikko oli jälleen huippuvireessä, kun Tappara voitti peräti 9-1. Sekä Tiihonen että Ahonen  merkkauttivat paikallispelistä pisteet 2+2.

15-vuotias Tiihonen on Tapparan kevätkauden paras maalintekijä ja pistemies, kun 12 ottelussa on syntynyt 17 (9+8) pistettä. Koko kauden 37 ottelussa pisteitä on kertynyt 63 (27+36).

Äskettäin 16 vuotta täyttänyt Verneri Ahonen on pelannut tällä kaudella sekä B- että C-nuorten SM-sarjoissa. Kookas (189/82) laitahyökkääjä on B-nuorissa koonnut 28 ottelussa 23 pistettä, mutta C-nuorissa pistetahti on ollut hurja: 15 ottelussa on syntynyt peräti 54 (20+34) pistettä, muhkeat 3,60 pistettä ottelua kohden. Ahonen on ollut pisteillä kaikissa kauden otteluissaan C-nuorissa.

Lokakuussa 2018 Ahonen debytoi U16-maajoukkueessa ja iski joulukuussa voittopelissä Ruotsia vastaan kaksi maalia – avausosumansa maajoukkuepaidassa.

>> Luka Tiihosen pelaajakortti
>> Verneri Ahosen pelaajakortti

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia