torstai, 10 tammikuu 2019 10:40

CSM: SM-sarja täydessä käynnissä – näin ikäluokan 10 parasta joukkuetta pelasivat syyskaudella

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
CSM: SM-sarja täydessä käynnissä – näin ikäluokan 10 parasta joukkuetta pelasivat syyskaudella Riku Laukkanen

C-nuorten SM-sarjassa käynnistyi vuoden vaihduttua kymmenen ikäluokan parhaan joukkueen kesken. Syyskauden karsintasarjoja hallitsivat Kärpät ja Jokerit.

SM-karsintasarjan lohkon 1 jatkajia olivat Kärpät, Tappara, HC Nokia, Ilves ja Ässät.

Kärpät hallitsi syyskautta suvereenisti voittamalla 27 ottelustaan 23. Oululaiset tekivät eniten maaleja, lähes 8,5 maalia ottelua kohden.

Kärppien jälkeen sarja oli huipputasainen, kun neljä seuraavaa joukkuetta sijoittui kahden pisteen sisälle. Tampereen suurseurat Tappara ja Ilves ottivat paikkansa SM-sarjasta, mutta kauden yllätysjoukkueeksi nousi naapurikaupungin HC Nokia, joka haastoi Tapparan ja Ilveksen syyskaudella tasapäisesti. Nokialaisten viiden ottelun voittoputki sarjan loppuvaiheessa vankisti joukkueen paikan kevätkauden SM-sarjassa.

Lohkosta 2 paikkansa 10 parhaan joukossa nappasivat Jokerit, Blues, Jokipojat, JYP ja HIFK.

Jokerit oli lohkon ylivoimainen ykkönen ottamalla 30 ottelustaan 26 voittoa. Eroa Bluesiin kertyi 13 pistettä. Jokerit teki syyskaudella eniten maaleja (6,17 maalia / ottelu) ja päästi vähiten (ka 2,13).

Bluesin ja Jokipoikien jälkeen kamppailu oli tasaisempaa. JYPin takana, viimeisen paikan kamppailussa, KalPan kiri ei riittänyt ja HIFK kaappasi viimeisen paikan SM-sarjassa.

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia